Egy pontot elhozott a Duna partjáról a Sepsi OSK

Sánta Imre 2018. augusztus 04., 21:44

Gyurgyevóba látogatott a Sepsiszentgyörgyi Sepsi OSK a labdarúgó 1. Liga harmadik játéknapján, ahol a háromszékiek hamar hátrányba kerültek, de végül döntetlenre mentették az Astra elleni mérkőzést.

Többet birtokolta a labdát az Astra, de kevés helyzetet tudott kidolgzni. Archív Fotó: Sánta Imre

Alig néhány száz néző volt kíváncsi a rekkenő hőségben kezdődő mérkőzésre, így jól érvényesült a kedvenceit Gyurgyevóba is elkísérő Székely Légió hangja, amely betöltötte a Marin Anastasovici Stadiont.

A megszokott piros-fehér szerelés helyett ezúttal zöld mezben pályára lépő háromszékiek azonban nagyon korán, már a 3. percben hátrányba kerültek: Llullaku hagyta maga mögött őrzőjét a jobboldalon, majd az érkező Laurențiu Buș elé emelt, aki Niczuly minden igyekezete ellenére megszerezte a hazaiak vezető találatát (1–0).

{A}

Az OSK első veszélyesebb támadására a 14. percig kellett várni, amikor Nouvier ívelt a jobboldalról kapu elé, Hamed fejese azonban elkerülte Iliev hálóját.

A folytatásban ellaposodott a játék, a hazaiak uralták a középpályát, Eugen Neagoe tanítványai pedig képtelenek voltak közel kerülni az ellenfél kapujához.

A meddő mezőnyjáték unalmát a 39. percben Erico törte meg, aki egy szögletnél fejelt kapu fölé, majd az első játékrész utolsó percében a Hamed helyére csereként beállt Drăghici került helyzetbe, de lövése elakadt egy védő lábában.

Szünet után is a hazaiak kezdtek határozottabban, és a 46. percben a bizonytalankodó védők mellett Buș törhetett kapura, Niczuly azonban vetődve hárított, majd a kipattanó labdára érkező Balaure lövését is védte.

Az 53. percben Eugen Neagoe kettős cserét hajtott végre, Mensah és Simonovszki lépett a pályára, ami hamarosan meghozta a várt eredményt is.

Előbb hazai oldalon Buș még kihagyott egy jó gólszerzési lehetőséget, majd a 62. percben megszületett az OSK egyenlítő találata.

Ekkor Mensah faképnél hagyva védőjét, elszáguldott a jobboldalon, majd tökéletesen passzolt Simonovszki elé, aki közelről a hálóba pofozta a labdát (1–1).

A találkozó utolsó részében magukra találtak a zöld mezesek, és akár a győzelmet jelentő találatot is megszerezhették volna. A 71. percben Tandia jól eltalált lövése süvített el centikkel Iliev kapuja mellett, majd néhány perccel később a francia-mali légiós Simonovszkit hozta helyzetbe, a háromszékiek csatára azonban pontatlanul célzott.

A mérkőzés hátralevő perceiben a Marius Măldărășanu által irányított hazai csapat igyekezett nyomást gyakorolni az OSK kapujára, de a szentgyörgyi védelem férfiasan állta a sarat, így Niczulynak nem is nagyon akadt védenivalója.

A Sepsi OSK a második félidőben nyújtott teljesítménye nyomán megérdemelten szerzett egy pontot a Duna parti városban.

A következő fordulóban a piros-fehérek hazai pályán a Jászvásári Poli CSM együttesét fogadják. A találkozó augusztus 11-én, szombaton este 9 órakor kezdődik.

Mestermérleg:

Eugen Neagoe, Sepsi OSK: „Talán nem döntöttem a legjobban, amikor a kezdőcsapatot összeállítottam, mert a Craiova elleni meccshez képest két helyen változtattam. De ez kevésbé fontos, mert én bízok a játékosaimban. Nagyon rosszul kezdtünk, és sajnos, hamar gólt kaptunk. Később aztán több helyzetet is kidolgoztunk, de csak egyszer sikerült betalálnunk.

Úgy gondolom, hogy igazságos eredmény született, de mégis kissé csalódott vagyok, mert egy erős csapatot alkotunk, és szeretnénk minél több meccset megnyerni.

Nem szeretek veszíteni, mindig azért dolgozunk, hogy a következő mérkőzésünket megnyerjük.”

Marius Măldărășanu, Astra: „Tudtuk, hogy a Sepsi egy nagyon jól kontrázó csapat, kiváló játékosaik vannak, akik ellentámadásban nagyon veszélyesek. Figyelmesebbeknek kellett volna lennünk, és a második félidőben jobban összpontosítani.

Mi irányítottuk a játékot, de nem volt túl sok gólszerzési lehetőségünk, így nem tudtuk kettőre növelni az előnyünket, mert akkor másképp alakult volna a végeredmény.

Végül is egy pontot hozzáadtunk az eddigiekhez, és várjuk a következő mérkőzésünket.”

Labdarúgás, 1. Liga, 3. forduló, Gyurgyevó, Marin Anastasovici Stadion:
Astra Giurgiu–Sepsiszentgyörgyi Sepsi OSK 1–1 (1–0),
gólszerzők: Buș (3.), illetve Simonovszki (62.)
Astra: Iliev – Belu, Erico, Bejan, Stan – Mrzljiak, Biceanu (Begue, 70.), Balaure, Roșu (Moise, 82.), Buș (Alibec, 57.) – Llullaku. Edző: Marius Măldărășanu.
Sepsi OSK: Niczuly – De Moura, Viera, Jovanović, Sato – Velev, Vașvari, Hamed (Drăghici, 36.), Fülöp (Simonovszki, 53.), Nouvier (Mensah, 53.) – Tandia. Edző: Eugen Neagoe.
Sárga lap: Buș (52.), Stan (83.), illetve Nouvier (31.), Simonovszki (54.), Mensah (73.)
Játékvezetők: Adrian Cojocaru (Galac), Mihai Marica (Beszterce), Adrian Popescu (Craiova).

További mérkőzések:
CSU Craiova–FC Botoşani 2–2 (2–1),
gólszerzők: Mitriță (21., 35 – az elsőt 11-esből), illetve Fülöp (11.), Miron (54.).

Szombat:
21.00 Kolozsvári CFR–Concordia

Vasárnap:
18.00 Hermannstadt–Dunărea Călăraşi
21.00 FCSB–Jászvásár

Hétfő:
18.00 Viitorul–FC Voluntari
21.00 Gaz Metan–Dinamo