Megújult a székelyudvarhelyi turisztikai iroda honlapja

Dósa Ildikó 2018. augusztus 01., 13:43

Néhány napja négy nyelven és gazdagabb tartalommal működik a székelyudvarhelyi turisztikai iroda honlapja, ugyanakkor augusztus elejére ígérik azt a Visitodorhei elnevezésű mobilalkalmazást, amely nemcsak a turistáknak, hanem a helyieknek is érdekes, hasznos információkkal szolgál.

Már működik a négynyelvű honlap Fotó: Veres Nándor

„A 2018-as évet tesztévként fogjuk kezelni az applikáció szempontjából. Első körben a város látványosságai jelennek meg képben, háromnyelvű rövid leírással és hanganyaggal. A leírás nemcsak a város jól ismert nevezetességeit mutatja be, hanem megismerkedhetünk a főtér kialakulásával, az egykori Budapest szálló történetével, valamint hallhatunk a Szabó Károly vendéglőről is” – mondta Orbán Melinda irodavezető. Hozzátette, a hanganyag egyelőre csak magyar nyelvű,

Száva Enikő tévébemondó és Barabás Árpád színművész hangja kalauzolja a városban sétálót.

{A}

Annak függvényében, hogy az alkalmazás milyen hatást vált ki a felhasználók körében, milyen visszajelzéseket kapnak tőlük, az iroda munkatársai a jövőben módosítják, továbbfejlesztik, ugyanakkor ezután várható a román és angol nyelvű változat is.

Jövő évi fejlesztés, hogy a látnivalók mellett szerepeljenek a vendéglátó egységek, jelezve az applikációt letöltő vendégnek, milyen érdekesség mellett haladt el, és melyik a közelebbi látnivaló

– magyarázta az irodavezető. Az applikáció informatikai részét a Babeș–Bolyai Tudományegyetem egy diákcsoportja készítette el, a hanganyag a Székelyföldi Stúdió műve, míg a képes és szöveges összeállítás a Tourinfo turisztikai információs iroda munkatársainak alkotása. A telefonos böngésző augusztus elejétől a Tourinfo honlapjáról tölthető majd le.

Megújult a honlap

Befejeződött az iroda honlapjának felújítása, így már magyar, román, angol és német nyelven is bekerültek a tartalomba olyan hasznos tudnivalók, mint a környező vendéglátói szolgáltatások vagy a hagyományos termékvásár, amelyek a régi felületről hiányoztak. „Arra törekedtünk, hogy megfeleljünk a mai vendégigénynek, kicsit modernebb, átláthatóbb felülettel, főleg a képekre és nem a szövegre helyezve a hangsúlyt.

A városi látnivalók mellett bevettük a környékbeli szállásadókat is az ajánlatba, különösen a legendákkal kapcsolatos kínálatot mint helyi sajátosságot,

hiszen valamely legendáról elnevezett és annak hangulatában berendezett szoba, gyereksarok vagy egy legendához kapcsolódó menü érdekes lehet a látogatónak” – fogalmazott Orbán Melinda.