Ízléses graffitivel díszítenének Sepsiszentgyörgyön

2018. július 25., 21:04

Pályázatot hirdet a Háromszéki Közösségi Alapítvány (HKA) egy sepsiszentgyörgyi sportpálya mögötti tér hangulatosabbá tételére.

Fotó: Bíró Blanka

Bereczki Kinga a HKA ügyvezető elnöke lapunknak elmondta, az Ág utcai sportpályán már több befektetést megvalósítottak, ott létesült a közösségi kártyából összegyűlt pénzből mozgáspark, majd kutyafuttató, és a tervek szerint ugyanitt szerelnek fel az alapítvány finanszírozásából megvásárolt két kosárpalánkot is.

A sportpályát övező garázsoldalak lefestésével szeretnénk egy hangulatos, közösségi teret kialakítani.

Abban bízunk, hogy a kutyafuttató ellenzői is megbarátkoznak így a környezettel” – mondta Bereczki Kinga. A kutyafuttató az ebtartó gazdáknak biztosít egy jól szervezett, körülhatárolt területet, ahol szabadon engedhetik kedvenceiket, hiszen kutyát városban csak pórázon szabad sétáltatni.

Fotó: Bíró Blanka

A környéken lakók azonban attól tartottak, oda gyűl majd össze a város összes kutyája, de megenyhülnek majd, ha hangulatos graffitik övezik a teret

– bizakodnak a kezdeményezők. A kiírás szerint csapatok pályázhatnak egy közös pályamunkával, a nyertes ezer lej jutalomban részesül, és az alapítvány által biztosított anyagokkal kivitelezheti a falefestést. A téma a közösség, a beküldési határidő július 27.

Bereczki Kinga elmondta, az is bátorította őket, hogy két évvel ezelőtt épp az önkormányzat írt ki pályázatot, hogy sajátos arculatot alakítsanak ki a tömbházak közötti lerobbant átjáróknak, amely révén három, évek óta elhanyagolt gangot újítottak fel kreatív módon képzőművészek.

{A}