Négy és fél évvel korábban szabadult a Cozma-gyilkosság egyik elítéltje

Székelyhon 2018. július 25., 15:51

Négy évvel és öt hónappal a rá kiszabott büntetés lejárta előtt kiengedték a börtönből a Marian Cozma meggyilkolása ügyében harmadrendű vádlottként elítélt Sztojka Ivánt.

Gyász. Több mint kilenc éve történt a tragédia. Archív Fotó: Zsók Enikő

A magyarországi Bors napilap értesülései szerint Sztojka múlt csütörtökön hagyhatta el a börtönt. A lap az elítélt védőügyvédjét is megszólaltatta.

Múlt csütörtökön tartották Sztojka Iván meghallgatását a börtönben, és kifogástalan magatartására való tekintettel 9 év 5 hónap után, pártfogói felügyelet mellett, a bíró 4 év 5 hónapra feltételesen szabadlábra bocsátotta

– idézték dr. Keresztúri Mónika ügyvédet.

Sztojkát harmadrendű vádlottként először húsz év fegyházra ítélték, de másodfokon csak nyolc évet kapott testi sértés kísérletéért. Végül a Kúria 2012-ben jogerősen 13 évre ítélte.

{A}

Kimondták: abban, hogy Raffael Sándor – aki 18 év fegyházat kapott – meg tudta ölni a Veszprém kézilabdázóját, Sztojkának nagy szerepe volt. A halálos szúrást ugyanis akkor ejtette a gyilkos, amikor Cozma a falnak szorulva védekezett Sztojka és Németh Győző összehangolt támadása ellen. Sztojka kétszer bele is rúgott a már földön fekvő, halálos sebet kapott kézilabdázóba – írta a Bors.