Hét gólt rúgott ellenfelének az FK Csíkszereda

Dobos László 2018. július 22., 16:28

Egy hete kezdte el felkészülését a román labdarúgó 3. Liga őszi idényére az FK Csíkszereda, és Valentin Suciu edző tanítványai már le is játszották az első tesztmeccsüket.

Fotó: Gábos Albin

Bár a csíkszeredai stadionba a szokásos belépési hely, a Nagy Imre Általános Iskola melletti kapu zárva volt, és csak a Nagyrét utca felől lehetett megközelíteni a lelátót, több mint 200 néző volt kíváncsi az FK Csíkszereda–Kézdivásárhelyi SE felkészülési mérkőzésre.

Mindkét csapat komolyan vette a szombati összecsapást, a játékvezetők azonban nem érkeztek meg, így közös megegyezéssel az Székelyföld Labdarúgó Akadémia ifjúsági csapataink egyik edzője, Kincses Ádám vezette a mérkőzést.

{A}

Az első félidő kiegyensúlyozott játékot hozott, a második játékrészben pedig mindkét együttes szinte teljesen lecserélte játékosait.

Az FK második félidei csapata sokkal jobbnak bizonyult a felső-háromszékieknél, majdnem végig saját térfelére szorította a KSE-t, és sorozatban lőtte a szebbnél szebb gólokat.

Távozók, érkezők

A csíki együttes tavalyi kerete több helyen változott a nyár folyamán. Ilyés Róbert visszavonult, Nagy Barnával és Lőrincz Józseffel nem hosszabbítottak szerződést, Jakab Róbert pedig még nem épült fel sérüléséből.

Kilyén Szabolcs a 2. ligás CS Mioveni-hez, míg Benkó-Bíró Norbert és Csiszer Balázs Magyarországra utazott, próbajátékra.

Fotó: Gábos Albin

Új igazolás a háromszéki Berde István, aki a magyar NB II-ből, a Siófoktól szerződik Székelyföldre. Az FK-hoz próbajátékra érkezett futballisták: Kovács István Szabolcs (22 éves, a Dési Unireától), Cseh Gergő (19 éves, a Honvéd ifi együttesétől), Csegöldi Ottó (18 éves, a FCSB-től), Somogyi Pál (kapus, 19 éves, a Békéscsabától) és Veres Szilárd (22 éves, a Kolozsvári CFR neveltje).

A KSE ellen az FK Csíkszereda ificsapatából Szőcs Harald, Lakatos Miklós, Bara László, Antal Barna és Lakatos Miklós lépett pályára.

Fotó: Gábos Albin

Az FK Csíkszereda szerdán délelőtt 11 órától Sepsiszentgyörgyön, a Sepsi OSK-val játszik felkészülési mérkőzést.

Suciu Valentin, az FK Csíkszereda vezetőedzője így nyilatkozott a szombati meccset követően: „Nagyon hasznos mérkőzést volt, képet kaphattunk a játékosállományról, testleírást arról, hogy hol kell dolgozni, mit kell javítani a csapat játékán.

Voltak hibák, de szerencsére olyanok, amelyeket ki lehet javítani.

Örülök, hogy a fiúk nagyon akarnak fejlődni, akarnak dolgozni. Sok még a munka.”

Labdarúgás, felkészülési mérkőzés, Csíkszereda:
FK Csíkszereda–Kézdivásárhelyi SE 7–1 (1–1),
gólszerzők: Magyari Szilárd (76. és 90. perc), Bajkó Barna (20.), Soufiane Jebari (53.), Györgyi Arthur (68.), Hodgyai László (78.) és Antal Barna (82.), illetve Bagoly Benjámin (28.).
Az FK Csíkszeredai színeiben a következők léptek pályára. I. félidő: Horváth Adrián – Majzik Adrián, Mitra Szilárd, Kovács Szabolcs István, Lakatos Miklós, Cseh Gergő, Eder Gonzales, Magyari Szilárd, Csegöldi Ottó, Bajkó Barna, Györgyi Arthúr. II. félidő: Somogyi Pál – Szőcs Harald, Csürös Attila, Berde István, Fabio de Oliveira, Veres Szilárd, Antal Barna, Soufiane Jebari, Hodgyai László, Bara László, Eder Gonzalez (Magyari Szilárd).