Vereséggel indított a Sepsi OSK

Pál Gábor 2018. július 21., 20:35

Lejátszotta a román labdarúgó 1. Liga 2018–2019-es szezonjának első mérkőzését a Sepsiszentgyörgyi Sepsi OSK. A háromszékiek pont nélkül térhettek haza az újonc Nagyszebeni Hermannstadt ideiglenes otthonából.

Nem tudtak pontot szerezni az első meccsen a háromszékiek Fotó: Gálna Zoltán

Marosvásárhelyen fogadta az újonc Hermannstadt a Sepsi OSK-t, mivel a szebeniek stadionját most újítják fel. Szokásos módon népes szurkolótábor kísérte el a szentgyörgyi csapatot. Tőlük volt hangos a stadion is.

Kezdő tizenegyében a Sepsi OSK öt újoncot küldött a pályára: Drăghici, Jovanovici, Velev, Vașvari és Prosser. A kapuban Niczuly Roland állt, és a támadósor is a régi csapatra épült: Fülöp, Tandia és Simonovszki. Mellettük még Prosser Dániel kapott helyet.

{A}

A Sziget utcai Trans-Sil stadionban megrendezett szombat délutáni találkozón gyorsan előnybe került a Harmannstadt. Egy sarokrúgást követően Răzvan Dâlbea fejelte vissza középre a labdát, és az pont Ștefan Blănaru fején landolt, aki közelről Niczuly hálójába bólintott.

A gól után felébredtek a szentgyörgyiek, és magukhoz ragadták a kezdeményezést, de igazán komoly helyzetet az első félidőben nem tudtak kidolgozni.

Térfélcsere után öt perccel Simonovszki távoli próbálkozásánál nagyot kellett nyújtózkodjon a szebeniek kapusa, de Căbuz szögletre tudta ütni a laposan érkező játékszert.

Nem sokkal később kettős cserét hajtott végre Eugen Neagoe, a Sepsi OSK vezetőedzője: Prosser Dániel helyére Yasin Hamedet küldte pályára, Fülöp Istvánt pedig Gabriel de Moura váltotta.

Kicsit fel is élénkült a háromszékiek játéka. Az 59. percben Tandia nagyszerű passzt adott Drăghici-nek, de a védekező játékos közeli bombáját ismét védte Căbuz.

A piros-fehérek szurkolói is hangosabban kezdték biztatni kedvenceiket, szólt a „Minden bele! Mindent bele!”

Hadnagy Attila is lehetőséget kapott, a 65. percben Simonovszki helyére állt be, de ő sem tudta megtörni az újoncok védelmét, így 1–0-s hazai sikerrel ért véget a találkozó.

Jól kezdett a frissen feljutott Hermannstadt, kis időre a tabella élére is állhat. A Sepsi OSK viszont – akárcsak egy évvel korábban – ismét vereséget szenvedett a bajnoki nyitányon: tavaly az Astra Giugiu vendégeként kezdett 1–0-s kudarccal.

Ikszelt a bajnok

Csak döntetlent tudott elérni a címvédő Kolozsvári CFR a bajnokság nyitómeccsén. A fellegvári együttes a FC Botoșani-t fogadta pénteken este. Bár az első félidőben előnybe kerültek a hazaiak, a második játékrész elején egyenlített a moldvai gárda:

Fülöp Loránd (Fülöp Isvtán öccse) szerezte a gólt.

Bár a kolozsváriak nagy nyomást gyakoroltak a vendégeik kapujára, nem tudtak újabb gólt lőni. Ez a védelemnek és a nagyszerű napok kifogó zsombolyai (Temes megye) Pap Eduárd hálóőrnek köszönhető. Végül pontosztozkodással ért véget a találkozó.

Legközelebb július 29-én, vasárnap 18 órakor játszik bajnoki meccset a Sepsi OSK. A háromszékiek a CSU Craiovát fogadják Szentgyörgyön.

Labdarúgás, 1. Liga, 2018–2019-es szezon, alapszakasz, 1. forduló:
Nagyszebeni Hermannstadt–Sepsiszentgyörgyi Sepsi OSK 1–0 (1–0),
gólszerző: Blănaru (11.).
Hermannstadt: Căbuz - Alexandru Coman, Pîrvulescu, Dandea, Tătar - Dâlbea, Antonov – Petrescu, B. Rusu (Tsoumou, 90.), Curtean (N’kololo, 68.) - Blănaru (Hergheligiu, 83.). Cserék: Niga - Pamfile, Dumitriu, Halkiadakis. Vezetőedző: Alexandru Pelici.
Sepsi OSK: Niczuly – Drăghici, Ursu, Jovanovici, Sato – Velev, Vasvari – Prosser (Hamed, 52.), Fülöp (Gabriel de Moura, 52.), Tandia –Simonovszki (Hadnagy, 65.). Cserék: Fejér – F. Ştefan, Dodoi, Rus. Vezetőedző: Eugen Neagoe.
Vezették: Ovidiu Haţegan (Arad), Adrian Radu Ghinguleac (Bukarest), Mircea Mihail Grigoriu (Bukarest).

További mérkőzések:

Kolozsvári CFR–FC Botoșani 1–1 (1–0),
gólszerzők: Vinícius (26.), illetve Fülöp Loránd (48.)

Szombat
21.00 Astra Giurgiu–FCSB

Vasárnap
18.15 FC Viitorul–Dunărea Călărași
21.00 Bukaresti Dinamo–FC Voluntari

Hétfő 18.15
18.00 Medgyesi Gaz Metan–Concordia Chiajna
21.00 Craiova–Jászvásári Poli CSM

Olcsóbban lehet kiváltani a bérleteket
Közleményben hívta fel szurkolóinak figyelmét a háromszéki klub, hogy a tervezettnél olcsóbban lehet majd bérletet vásárolni. „A Sepsi OSK köszöni az eddigi támogató érdeklődést, és folytatja bérlet-előjegyzési akcióját. A klub titkárságán munkanapokon 9–17 óra között várjuk a jelentkezőket. A szurkolói igényeket is meghallgatva három kategóriában csökkentettük a bérletek árát: Ezüst – 500 lej (a korábbi 600 helyett); Bronz – 400 lej (500 helyett); Szurkolói – 250 lej (300 helyett). A többi bérletkategória ára változatlan marad. Az árcsökkentés természetesen érvényes az eddigi előjegyzések esetében is, akárcsak a részletfizetési lehetőség. Fontos: csak a nevet kell megadni a bérletek előjegyzésekor! A bérletek július 25-én reggeltől július 28-áig (pontosabban 13 óráig) vehetők át a klub titkárságán az ár kifizetése és a személyazonosság igazolása mellett” – olvasható a közleményben.