Bölöni Ronaldóról és a belga válogatott vb-meneteléséről

Horváth Bálint Ottó 2018. július 19., 12:39

Bölöni László nem tartja megfelelő döntésnek korábbi játékosa, Cristiano Ronaldo klubváltását. A Kossuth Rádiónak adott interjújában a belga válogatott vb-szerepléséről is beszélt az Antwerpenben dolgozó marosvásárhelyi szakember.

A következő idényben is a vb-bronzérmes hazájában tevékenykedik a marosvásárhelyi szakvezető. Archív Fotó: Facebook/RoyalAntwerpFC - Guy Milis

A 33 éves Ronaldo nemrég írta alá szerződését az olaszországi Juventus csapatával. A portugál csatárért sajtóértesülések szerint a torinóiak 100 millió eurót fizettek a Real Madridnak.

„Azt hittem, hogy Ronaldo minden mendemonda ellenére Madridban fejezi be karrierjét. Ha váltott, biztos meg van erre az oka” – mondta Bölöni, és hozzátette, hogy első ránézésre érthetetlen, miként lehet elhagyni a Blancókat, miközben sikert sikerre halmozott velük.

Nem feltétlenül anyagi magyarázat áll a váltás mögött

– ezt viszont határozottan jelentette ki. 

Persze a torinóiakkal sem járt rosszul. Sorozatban nyerik a bajnokságokat, a Bajnokok Ligájában is rendre a végelszámolásig jutnak. „A Juventus egy hatalmas klub, hatalmas csapat, csodálatosak a játékosok és csodálatos a futballjuk. Tehát ha Ronaldo odament, biztos azért tette, hogy újabb sikert érjen el.”

Bölöni azt is felvetette, hogy egykori labdarúgójának játéka átalakult, az eredményessége, ami a legfontosabb, még mindig kimagasló, de ahogy telik az idő, a futball más elemeiben már kevésbé az. Így az is felmerült benne, hogy a felkínált négyéves szerződés szólt a váltás mellett.

Bölöni szerint Ronaldo nem feltétlenül a vonzó fizetés miatt igazolt az Öreg Hölgy csapatába. Archív Fotó: Boda L. Gergely

Bölöni a Royal Antwerpen edzőjeként testközelben élhette át, hogyan reagáltak Belgiumban a válogatottjuk harmadik helyezésére a világbajnokságon. Szerinte a belgák végig meg akarták mutatni a tehetségüket, a tudásukat.

Volt is mit, mert ez a generáció menetelésével újra magasra emelte a válogatottat, így csak elismerően beszélhet róluk.