Rangos ellenfeleket kapott az udvarhelyi asztaliteniszcsapat

Józsa Csongor 2018. július 19., 09:32

Az első idényt követően a Székelyudvarhelyi ISK-FSK férfi asztaliteniszcsapat nem csak a kitűzött célját érte el, hanem azt megspékelte: a következő szezonban nemzetközi porondon szerepelhet. Nem is akárhogy kezdenek, házigazdái lehetnek a csoportjuknak.

Hazai pályán vívhatják ki a továbbjutást az udvarhelyi pingpongozók. Archív Fotó: Veres Nándor

A Kolozsvári Arénában huszonnégy asztalon adogattak a jövő nagy ígéretei, ezen a héten zajlik a kincses városban az ifjúsági Európa-bajnokság. A Székelyudvarhelyi ISK-FSK csapattagjai a délelőttöt a lelátón töltötték, 17 óra 45 perctől a korszerű sportlétesítmény sajtószobájában foglaltak helyet: az Európai Asztalitenisz-szövetség itt tartotta a második számú kupakiírás, az ETTU Kupa sorsolását.

Az udvarhelyi klub újonc a nemzetközi porondon, így azt már előzetesen tudtuk, hogy a gárda neve az első körben előbukkan az urnából. Azt viszont nem, hogy a házigazda szerepet megkapja-e.

A nevezésnél az együttes kérte, hogy az egyik csoport küzdelmeit saját közönsége előtt rendezhesse meg, a városi sportcsarnokban.

A nagyobb izgalmat nem is a csoport kisorsolása jelentette, hanem az, hogy a kérdésre választ kapjon. A bizottság a golyók elrendezését követően kivetítette a nevezett gárdákat, a Székelyudvarhelyi ISK-FSK neve mellett pedig feltűnt a HOST felirat, azaz házigazdája lehet az eseménynek.

A rendezők közül az ISK-FSK-t húzták ki negyedikként, így a D csoportba kapott helyet. Az első kalapból – a legjobbak közül – egy cseh alakulatot, a SE Nino Prágát húzták be, majd követte a másodikból a portugál Club Deportivo Sao Roque, míg a harmadikból a belga TT Vedinamur.

{A}

„A következő napok az ellenlábasok feltérképezéséből állnak. Azt első ránézésre elmondhatom, hogy a csehek a nagy favoritok, ők többször szerepeltek a Bajnokok Ligájában. A belgák és a portugálok olyan helyről érkeznek, ahol az asztaliteniszt előkelő helyen kezelik.

Örülök, hogy házigazdák lehetünk, a munkát már elkezdtük, bő két hónap áll a rendelkezésünkre, hogy megszervezzük a csoportkört.

Az a célunk, hogy magasra tegyük a mércét, hiszen Székelyudvarhely nevével ismerkedik meg a kontinens asztalitenisz-szeretők közönsége” – értékelt rögtön a sorshúzást követően György István, az ISK-FSK edző-játékosa.

Szeptember 29–30-án a kontinens legjobb klubjai közül hármat láthatunk a városi sportcsarnokban, a kvartettből az első kettő jut a következő körbe.