Brazil játékossal erősített az Imperial Wet

Dobos László 2018. július 18., 14:40

A román teremlabdarúgó 1. Liga őszi rajtjára készülő csíki futsalcsapat leigazolta Diego Fogaçát. A brazil játékos legutóbb a cseh bajnokságban ezüstérmes lett a Sparta Praha együttesével.

Fogaça (képen jobbról) már több országban is kipróbálta magát • Forrás: Facebook/Fogaça Futsal

„A szeptember 30-án 25-ik életévét betöltő brazil játékos hazájában, a Sao Caetano csapatában kezdte meg profi pályafutását, majd a Suzano Futsalho, illetve a Cachoeira Futsalhoz igazolt, után pedig Thaiföldön játszott. Utána a cseh pontvadászatban rúgta a labdát, a 2015/16, illetve a 2016/17-es idényben a Futsal Club Benagoban szerepelt, a legutóbbi szezont pedig a Sparta Praha csapatában töltötte. A prágai alakulattal döntőt játszhatott” – olvasható a csíki klub közösségi oldalán.

Az Imperial Wet színeiben tavasszal pályára lépett idegenlégiósok közül Alvaro, Cezar Ribeiro, Mario Duque Velasco, Nuninho Vially és Paulo Pinto is maradt.

{A}

Új játékos a portugál és román állampolgársággal is rendelkező Paulo Ferreira, a brazil-olasz kettős állampolgárságú Rodrigo Taverna és a spanyol Carlos Anós Rodríguez.

Az Imperialhoz nyáron érkező játékosok közül az egyik legértékesebb teremfocis Szőcs László, aki Székelyudvarhelyről igazolt át Csíkszeredába.

{K1}

A csíki futsalegyüttes július végén kezdi el a felkészülést, a csapat augusztus 10–12. között részt vesz a dévai Vár-kupával díjazott felkészülési tornán.

Hunyad megyében a házigazda Autobergamo és a csíkiak mellett az izraeli bajnok Maccabi Nahalat Yitzhak Tel-Aviv és a magyar bajnoki ezüstérmes Berettyóújfalvi MVFC lép majd pályára. Az Imperial Wet edzője a portugál Kito Ferreira lesz.