Kegyeleti parkkal bővül a sepsiszentgyörgyi köztemető

Bíró Blanka 2018. július 17., 19:27

Sepsiszentgyörgy önkormányzata 4,3 hektárnyi területtel bővíti a városi köztemetőt. Az új területek megvásárlása hosszú időre megoldja a Vár utcai túlzsúfolt sírkertben a helyhiányt.

Még rendezettebb lesz a köztemető Sepsiszentgyörgyön Fotó: Vargyasi Levente

A temető környékén 3,16 hektár területet már megvásárolt a város, további 1,2 hektár tulajdonjogának megszerzése folyamatban van – tájékoztatott Tóth Birtan Csaba, Sepsiszentgyörgy alpolgármestere. A már megvásárolt területre vonatkozó rendezési terv közbeszerzési szakaszban van, ezt majd az engedélyek kiváltása és a területrendezési munkálatok követik.

A köztemetőt az önkormányzat kegyeleti parkkal bővíti, ezt a megvásárolt telkek egy részén alakítják ki, igényesebben kialakított és rendezettebb környezetet ígérnek. Az új sírkertben zöldövezeteket, sétányokat alakítanak ki, padokkal ellátott pihenőhelyeket hoznak létre.

A sírhelyek egyforma méretű, szabályozott parcellák lesznek, keret nélküli fű, vagy virágborítással, természetes anyagokból, fából vagy kőből készült fejfákkal – mondta el Czimbalmos Csaba városmenedzser.

Tavaly óta a köztemető működtetését a Tega köztisztasági vállalatra bízták, ők biztosítják a szolgáltatásokat, a karbantartást. A köztemető eddigi területe 6,87 hektár volt, a megvásárolt területekkel pedig 11,17 hektárra bővül.