Közgyűlést tartott a Monturist – nyereséges lett a cég

Baricz-Tamás Imola 2018. július 17., 17:03

Zárt ajtók mögött tartotta éves közgyűlését a Monturist Kft. Gyergyószentmiklóson. A cég többségi tulajdonosa, Budapest V. kerületének önkormányzata nem képviseltette magát a találkozón, a határozathozatalhoz szükséges szavazatait levélben küldte el.

A tóparti vállalkozók bérleti szerződéseit is egységesítették. Archív

Gyergyószentmiklós képviselő-testülete a Monturist Kft.-vel kapcsolatos határozatait egy korábbi ülésen elfogadta, és a közgyűlés napirendi pontjairól értesítette a Budapest V. kerületének önkormányzatát is. Rusu Róbert, a Monturist ügyvezetője elmondta,

a közgyűlésen elfogadták a cég tevékenységéről szóló jelentést, az elkészült mérleget, valamint azt is, hogy a cég a jövőben bővíthesse a Gyilkostónál levő tevékenységi körét.

A tavalyi év tevékenységi beszámolójából kiderült, hogy míg a 2016-os évben a cég veszteséges volt, 2017-ben nyereségessé vált, sőt további növekedés mutatható ki. Szintén az elmúlt évben a tóparton lévő bódék bérleti szerződéseit, így a bérleti díjakat is egységesítették.

 

Bővül a tevékenységi kör

 

A szombati közgyűlés határozata értelmében bővül a Monturist Kft. tevékenységi köre: további kereskedelmi tevékenységek elindítása várható a vendéglátás és a parkolók adminisztrálása terén. Továbbá döntés született a munkatársak számának bővítéséről és szezonális munkaerő felvételéről. Ennek kivitelezésére az ügyvezetőt hatalmazták fel. Rusu Róbert elmondta, a tevékenység bővítéséhez szükséges dokumentumok beszerzése rövid idő alatt megtörténik, azonban a kivitelezés csak évek alatt valósulhat meg. A legsürgősebb a munkatársak alkalmazása, és a beruházásokhoz szükséges anyagi forrás előteremtése.

További tárgyalásokra van szükség

Mint megtudtuk,

a Monturist-tulajdonrészek átvételéről továbbra is tárgyalások, egyeztetések folynak Gyergyószentmiklós és testvérvárosa, Budapest V. kerület között, így erről a mostani közgyűlésen még nem született döntés.

Jelenleg a cég 51 százaléka Budapest V. kerületének önkormányzatáé, 47,5 százalék Gyergyószentmiklós városé, 2,5 százaléka a közüzemé. Nagy Zoltán, Gyergyószentmiklós polgármestere több nyilatkozatában is jelezte: a város szándéka, hogy részesedését növelje, többségi tulajdonossá váljon.