Házasság „készül” a csűrszínpadon

Szász Cs. Emese 2018. július 16., 18:26

Felvidéki színészek, magyarországi rendező, az előadás bemutatója pedig Erdélyben. Ilyen egy igazi koprodukció, így készül az Ingmar Bergman: Jelenetek egy házasságból című előadása, amelynek bemutatóját hétvégén tartják a mikházi Csűrszínházban.

Mikházán egész héten próbálnak, szombaton pedig várják a közönséget. Archív Fotó: Boda L. Gergely

Az alkotók a hétvégén már megérkeztek Mikházára, a héten pedig naponta kétszer próbálnak majd, hogy a szombati bemutatón minden rendben menjen.

A bemutató a Mikházi Csűrszínházban készül el, a premiert is ott tartják, de az előadást igazi koprodukcióban viszik színre: a Soproni Petőfi Színház, a csallóközi Csavar Színház, a mikházi csűrszínház, valamint két magyarországi, a Forrás Színház és a Malom Színház együttműködésében jön létre.

„Mindannyian összefogtunk és anyagiakat, szervezési részt vállalunk együtt, de a megszületett előadást is mindenütt játsszák majd. Nálunk lesz a bemutató, Sopronban bekerül a bérletrendszerbe, de felvidéki, magyarországi turnéja is lesz az előadásnak” – magyarázta a Csűrszínház Egyesület elnöke, Szélyes Ferenc. Hozzátette, az előadás rendezője, a Soproni Petőfi Színház főrendezője, Pataki András, a szereplők pedig felvidékiek, a csallóközi Csavar Színház működtetői.

Az előadás bemutatóját július 21-én, szombaton tartják a Csűrszínházban.

A jegyek 20 lejbe kerülnek, nyugdíjasoknak, diákoknak 15. Helyfoglalás a 0744–394186-os telefonszámon lehetséges, de jegyek a helyszínen is kaphatók.

{A}