Kalákában szépítették a gyergyói jégpályát

Gergely Imre 2018. július 15., 13:59

A gyergyószentmiklósi jégcsarnok nem lesz lényegesen újabb és modernebb az Erste Liga mérkőzéssorozatának kezdetéig, de mindenképpen pompásabb körülmények között fogadja a nézőket. Ez köszönhető annak a kalákának is, amit a helyi hokiklub hirdetett meg.

Fotó: Facebook/Gyergyói Hoki Klub

Több játékos seprőgépekkel dolgozott azon, hogy a játéktér betonjáról eltüntesse a vastag port. A palánkról leszerelték a meghibásodott plexilemezeket, hogy majd újra cseréljék. Felszedték, kihordták a korcsolyaélek védelmét szolgáló gumiszőnyegeket. Ezek helyére is új kerül.

A csere- és büntetőpadokat újrafestették. Leszerelték a lelátóról az összes széket, és a megüresedett felületeket letakarították. Magasnyomású mosóberendezéssel eltüntették a port és egyéb lerakódásokat.

{A}

A megtisztult nézőteret a hét folyamán újrafestik, és ezt követően kerülnek vissza a székek. Szakemberek a villanyhálózaton végeztek javításokat.

Látványosan haladt a munka a jégkorongozók, szurkolók összefogása révén. Az orosz edző, Alexander Trofimov és Vaclav Novak sportmenedzser is kivette részét a feladatokból, ahogy a klubvezetők is.

Fotó: Facebook/Gyergyói Hoki Klub

A Gyergyói Hoki Klub újabb kalákát is tervez, várhatóan szombaton, július 21-én szervezik meg.