Sepsi OSK: véget ért a tesztmeccsek sora, jöhet a bajnokság

Pál Gábor 2018. július 14., 14:56

Mind az öt felkészülési meccsén vereséget szenvedett a labdarúgó 1. Liga jövő hétvégi rajtjára készülő Sepsiszentgyörgyi Sepsi OSK.

Tesztmeccs. Az eredmény nem számít. A jó felkészülés a fontos Fotó: Facebook/FK Mladá Boleslav

Lejátszotta utolsó tesztmeccsét is a háromszéki focicsapat, pénteken délután egy orosz együttes volt az ellenfele. Az FC Orenburg hazájában megnyerte a másodosztályos bajnokságot, és a július végén kezdődő Premijer Lígben újoncként mutatkozhat be. Az első fordulóban a bronzérmes Szpartak Moszkvával kell megküzdjön

A Lindebrunnban megrendezett felkészülési meccsen az oroszok egyértelműen uralták a játékot. Az első félidőben nem született gól, de a második játékrészben négyet is jegyeztek.

{A}

Niczuly remek védéseire volt szükség, hogy nem tömjék ki a Sepsi OSK hálóját. Az 54. percben viszont ő is tehetetlen volt, egy szép támadás után Kozlov lőtt közelről a hálóba.

A 79. percben a játékvezető egy sarokrúgás után szabálytalanságot látott a háromszékiek tizenhatosán belül, és büntetőt ítélt, amit Popovics értékesített – Niczuly jó irányba vetődött, de nem tudta kitolni a labdát. Nem sokkal később az első gólnál látott hasonló akció után talált be Kozlov, ezúttal fejjel.

Nehéz időszakon vannak túl a játékosok. Irány haza, mert egy hét múlva kezdődik a bajnokság Fotó: Facebook/Sepsi OSK

A mérkőzés hosszabbításában egy gyönyörű találattal szépítettek a piros-fehérek: A csereként beállt Branislav Jankovic indította Ibrahima Tandiát, aki egy mesteri mozdulattal a kifutó kapus felett a hálóba emelte a játékszert.

Az ausztriai edzőtáborban a Sepsi OSK minden tesztmeccsén vesztesként hagyta el a pályát: korábban 2–1-re kikapott a kínai Kuangcsou Evergrandetól, ugyanilyen arányban a cseh Mladá Boleslavtól, 1–0-ra a Slovan Liberectől és ugyancsak 1–0-ra a szlovák FC ViOn Zlaté Moravcétől.

Jövő hét végén kezdődik a labdarúgó 1. Liga. A szentgyörgyiek az első bajnoki meccsüket az újonc Nagyszebeni Hermannstadt csapatával játsszák (július 21., szombat, 18 óra). Nagyon úgy fest, hogy a találkozót Marosvásárhelyen rendezik meg, mivel a szebeni stadion felújítás alatt áll, és csak őszre várható a befejezése.

Rus Adrián az új igazolás

A szentgyörgyi klub egy új játékos érkezését jelentette be pénteken. „Új játékossal erősített a Sepsi OSK: keretünket Rus Adrián egészíti ki. A 22 éves belső védő, aki legutóbb a Balmazújváros játékosa volt, két évre kötelezte el magát klubunkhoz. Sok sikert kívánunk új játékosunknak!” – írja közleményében a csapat.

Rus Adrián és Bokor János sportigazgató. Két évre szóló szerződést írtak alá Fotó: Facebook/Sepsi OSK

A fiatal labdarúgó Szatmárnémetiben született, ott is kezdte el pályafutását, a helyi Olimpia csapatánál. 2015-ben a magyarországi Fehérgyarmatra igazolt, majd egy szezon után a Balmazújváros játékosa lett. A másodosztályos csapattal feljutottak az élvonalba, de egy szezon után kiestek onnan – a múlt idényben Rus összesen 30 mérkőzésen lépett pályára az NB1-ben.

Labdarúgás, felkészülési mérkőzés, Lindabrunn, Ausztria:
Sepsiszentgyörgyi Sepsi OSK–FC Orenburg 1–3 (0–0),
gólszerzők: Tandia (90+1.), illetve Kozlov (54., 86.), Popovics (79. – büntetőből)
Sepsi OSK: Niczuly – Drăghici, Ursu, Sato, Vașvari, Velev, Tandia, Hamed, Simonovszki, Jovanovics, Prosser. Cserék: Fejér, Covic – Moura, Viera, Obsivac, Ștefan, Jankovic, Fülöp, Dodoi, Hadnagy, Nouvier, Veress, Maxim.
Orenburg: Dovbnya, Terekov (Slijakov, 55.), Begics, Ojevole (Sakov, 66.), Csirkin, Sutormin, Afonin, Maljarov (Bakajev, 72.), Csukanov (Brejev, 66.), Popovics, Kozlov.