Három hónapig még biztos, hogy nem lehet eljutni Csíkkozmás irányából Kézdivásárhelyre

Székelyhon 2018. július 13., 11:32

További három hónapig lesz lezárva a közúti forgalom előtt a Csíkkozmást Kézdivásárhellyel összekötő 11B jelzésű országút Kászonújfalu és Katrosa között, miután az említett szakaszon június végén a medréből kiömlött Kászon-patak jelentősen megrongálta az úttestet.

Fotó: Szabó Levente

A Székely Hírmondó beszámolója szerint ez egyben azt is jelenti, hogy a korábban itt közlekedő, Hargita és Kovászna megyéket összekötő buszjáratok egyike nem fog járni, a másik pedig kerülőutat tesz.

A Corundtrans Csavargó Kft. járata a helyreállításig csak a Kászonokig közlekedik, és onnan fordul is vissza, a Bálint Trans járműve pedig Sepsiszentgyörgy irányába tesz kitérőt.

{A}

A brassói útügyi hivatal eközben közleményben jelezte, hogy engedélyt szerzett a megrongálódott szakasz sürgősségi felújítására. A tervezést már ezen a héten befejezik, a munkálatokat jövő héten kezdik el, a kivitelezés pedig várhatóan három hónapot tart majd. Ez idő alatt

alapjaitól felújítják az érintett, összesen mintegy 200 méteres útszakaszt, és újjáépítenek egy hidat.

Ezalatt az utat teljesen lezárják, mert az érintett terület domborzata és az elektromos vezetékek elhelyezkedése nem teszi lehetővé ideiglenes terelőutak kialakítását.