Újabb ötletekkel álltak elő a Vöröskeresztet segítő gyergyóiak

Balázs Katalin 2018. július 12., 13:26

Bárki bármivel hozzájárulhat, hogy a gyergyószentmiklósi Vöröskereszt tevékenysége javuljon – mindenki érdekében. Az adománygyűjtő akció folytatódik, a mentőautó forgalomba íratása, a sátorponyva megvásárlása után még bőven van, amihez hozzájárulni.

Defibrillátor üres befőttesüvegből – a metamorfózishoz jó lélek kell • Fotó: Pál Alpár

A legújabb felajánló Szabó Lóránt: a csontkovács és gyógymasszőr július 16-án 9–19 óra között a Pink stúdióban dolgozik,

aznapi bevételét a Vöröskeresztnek ajánlja fel.

Aki ezzel a lehetőséggel kíván élni, előjegyzésért hívja Szabó Lórántot a 0744–783487-es telefonszámon.

Egy nappal később, július 20-án a Contact kávézót érdemes felkeresniük a megpihenni, szórakozni vágyóknak és adakozó kedvűeknek. A kisgyerekes családokat is várják – a vöröskeresztesek önkéntesei a Beteg a babám interaktív, ismeretterjesztő, elsősegélynyújtást oktató programmal lesznek jelen.

A Kossuth Lajos utcai lokál egész napi bevételének felét adja át a vöröskereszteseknek.

Tovább tart a pirosszalvéta-akció is, a Yourlivigroomban, az Onesesben és a Centrál kávézóban egy lejes felárért lehet a kávéhoz fehér helyett piros szalvétát kérni, és ez számít adománynak.

{A}

A Texas vendéglátó tulajdonosa, Pál Alpár beszámolt a befőttesüveget adományért cserében program eredményeiről. Mint már írtunk róla, a lokál új tulajdonosa az átvételkor száz befőttesüveg gazdája is lett, melyekből a pizzafeltét korábban kifogyott. Sokan jelentkeztek, hogy ingyen elvinnék, így licitre bocsátotta, a legtöbbet ajánlónak kínálva fel. Ekkor jelentkezett az a jótevő, aki megígérte, a legmagasabb árat ő megduplázza.

A történet folytatása, hogy a beszállító, hallva az akcióról, a többi vendéglátótól is összegyűjtötte az üvegeket, így megötszöröződött a licitálásra várók száma. A gazdák is sorra jelentkeztek, jelen pillanatban nincs gazdátlan befőttesüveg, de ha igény mutatkozik rá, Pál Alpár azt ígérte, kerít még ebből a kelendővé vált termékből.