Malomversenyre készülnek Csíkszeredában

Székelyhon 2018. július 12., 11:35

Sporttörténelmi eseményre készülnek Csíkszeredában, a Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem épületében szombaton megrendezik az első hivatalos csíki malomversenyt.

A házigazda Sánta Elemér. Csíkszeredában népszerűsíti a malmozást. Archív Fotó: Gecse Noémi

A vetélkedő szervezője Sánta Elemér, lebonyolítója pedig Bándy György lesz. Mindketten az élmezőnyben állnak a sportág világranglistáján.

A tervek szerint szombaton 8 és 11 óra között a négy meghívott világranglistás-játékos, a magyarországi Bándy György négyszeres Európa-bajnok és Volman Ferenc, többszörös Eb-dobogós, illetve a székelykeresztúri Orbán Csaba, az idei kontinensbajnokság 4. helyezettje, valamint a házigazda Sánta Elemér bemutató mérkőzéseket játszanak, köztük lesz egy „kétkezes váltóverseny” is, melyen a két anyaországi játékos a két székely malmozóval mérkőzik meg.

{A}

A délben 12 órakor kezdődő, amatőrök számára kiírt főversenyen a profik nem indulnak. A versenyen részt vehet bárki, fontos a regisztráció, az indulási szándékot – név, lakcím, telefonszám – e-mailben kell elküldeni a bandygyorgy.malomlogika@gmail.com címre.

A versenyt Svájci rendszerben rendezik, és a résztvevők számától függően 9, 11 vagy 13 fordulós lesz, a gondolkodási idő pedig 8–8 perc meccsenként.