Hegyi levegőn izzadnak a csíki hokisok

Dobos László 2018. július 12., 10:50

Elkezdte tizenkét napos magaslati nyári edzőtáborát a Csíkszeredai Sportklub. Hozó Levente vezetésével július 9–21. között Hargitafürdőn végzi az alapozást a jégkorongcsapat.

Együtt a csapat. Közös fotó fenn a csúcson Fotó: Antal Zsombor

A Csíkszeredai ISK korszerű, hargitafürdői menedékházában van a hokisok főhadiszállása. Szerdán délelőtt egy magashegyi túra szerepelt délelőtti edzésként, a sportiskolától a rádióátjátszó-állomásig gyalogoltak fel a sportolók.

„Könnyebb aerob edzés volt. A kemény gyakorlatokat kombináljuk a könnyebbekkel, de minden napra kijut 4–5 óra foglalkozás. Kitűnőek a körülmények, itt fenn, a Hargitán komolyan lehet dolgozni” – mondta el Hozó Levente, a csapat edzője.

{A}

Csak a hazai játékosok költöztek fel Hargitafürdőre, az idegenlégiósok augusztus elején érkeznek, és szintén augusztusban kapcsolódik be a közös felkészülésbe Becze Tihamér, illetve a Részegh testvérek. Ők júliusban külön, a klub által készített program szerint edzenek.

Megtudtuk, hogy eddig az időjárás a csapattal tartott, egyetlen edzést sem kellett elhalasztani vagy törölni az eső miatt.

Szerdán délelőtt még pipáltak a hegyek, amikor útnak indult a csapat, délre viszont már a nap is kisütött. A fiúk jól megizzadtak, amire felértek a csúcsra, lefele pedig még az eper- és málnagyűjtés is belefért, sőt egy jó adag gombát is szedtek.

Augusztustól jégen

Hozótól megtudtuk, hogy augusztus elejétől Csíkkarcfalván elkezdődnek a specifikus, jeges edzések. Délelőttönként Felcsíkon jégen készül majd a Sportklub, délutánonként pedig folytatódnak a száraz edzések.

Augusztus közepén egy szlovákiai, gyetvai turnéra hivatalos a Sportklub, augusztus végén pedig a Gyergyószentmiklóson újra megrendezendő Gyilkos-tó Kupán vesznek részt. A két turné között Hozó azt szeretné, ha a szintén Erste-ligás Gyergyói HK-val játszanának pár felkészülési mérkőzést.

Új kapus a kék-fehéreknél

A Csíkszeredai Sportklubbal készül László Arnold kapus – közölte a klub szakvezetése. A 22 éves, csíkszeredai születésű játékos tagja volt a 2013-ban Brassóban megrendezett ifjúsági olimpián induló romániai válogatottnak, majd a Székesfehérvár és a Debrecen ifjúsági együtteseinél védett. László Arnold az elmúlt két idényben a Bukaresti Steaua és a Galaci Dunărea kapusa volt.

Fotó: Gecse Noémi

A csíki kék-fehérek az idegenlégiósok közül eddig az orosz Andrej Taratuhin csatárral és a cseh Vlastimil Lakosil kapussal kötöttek szerződést. A csatár poszton játszó Radim Valcharnak 2+1 éves szerződése van, amelyből a két év augusztus elején jár le, a plusz egy év részleteiről ezekben a napokban tárgyalnák.

Íme, a nem idegenlégiósnak számító játékosok névsora: Onodi Ottó, Demeter Arnold és Lászlód Arnold – kapusok, Papp Szabolcs, Antal Zsombor, Bíró Tamás, Fodor Csanád, Farkas Tamás, Gecse Hugó, Salló Alpár, Eduard Cășăneanu, Egyed Róbert, Györfy Tihamér, Sándor Zoltán, Bors Arnold, Rokaly Norbert, Rokaly Szilárd, Részegh Zsolt, Részegh Tamás és Becze Tihamér – mezőnyjátékosok.

A keret bővülni fog, a klub vezetősége több hazai és külföldi játékossal tárgyal.