Nem maradnak le a focivébéről a gasztrokulturális napok résztvevői

Kömény Kamilla 2018. július 12., 09:12

Változatos programmal várják a pihenni, szórakozni vágyókat Csíkdánfalvára a hétvégén, ahol Gasztro-kulturális napokat tartanak. Szombaton a kürtőskalács fesztiválba, vasárnap pedig a falunapi programba lehet bekapcsolódni.

Használatba veszik szombaton a kürtőskalács-sütőket Csíkdánfalván. Archív Fotó: Gecse Noémi

Másodszorra szervezik meg Csíkdánfalván a Gasztro-kulturális napokat. Szombaton az egyre kedveltebb kürtőskalács fesztivál programjába kapcsolódhatnak be a pihenni, szórakozni vágyók Dugás-fürdőn: 11 órától úszóversenyt, fél tizenkettőtől focibajnokságot tartanak, 12-től pedig munkához látnak a kürtőskalácssütő versenybe nevezett csapatok. Fél öttől értékelik, majd díjazzák a legjobban sikerült kürtőskalácsokat. Öttől kivetítik az oroszországi labdarúgó világbajnokság szombati meccsét, amely után szórakoztató és ügyességi vetélkedőkbe lehet bekapcsolódni. Kilenc órától bulival zárul a program.

Vasárnap reggel hét órakor a helyi fúvószenekar ébreszti a falu népét, 10 órakor pedig már a főzőversenyre benevezett csapatok tagjai foghatnak hozzá a munkához. A 11 órától kezdődő ünnepi szentmise után a fúvószenekar felvezetésével vonulnak a helybéliek a Dugás-fürdői helyszínre, ahol egy órakor hangzanak el a köszöntő beszédek. Azt követően gyermektánccsoportok előadását láthatják a jelenlevők, majd két órától zsűrizik az elkészült ételeket, három órától a Kedves Zenekar, utána pedig a No name zenekar ad koncertet.

{A}

A vasárnapi programpontokon résztvevők nem maradnak le a labdarúgó világbajnokság döntőjéről, hiszen azt is kivetítik. Fél kilenctől a Slágerebbje koncertet hallhatnak a jelenlevők, amely után fél tizenegytől tűzijátékot láthatnak.

Az ifjak szervezik

Bőjte Csongor Ernő, Csíkdánfalva polgármestere érdeklődésünkre elmondta, tavaly először vonták össze a helyi falunapokat a Kürtőskalács fesztivállal ‒ és nevezték el a rendezvényt Gasztro-kulturális napoknak ‒, amely jó döntésnek bizonyult, így idén is hasonlóképp tettek. Továbbá arra is rámutatott, hogy az esemény kezdeményezői elsősorban a helyi fiatalok, az önkormányzat nekik nyújt segítséget.