Gyergyói tornászok az Európa-bajnokság dobogóján

Baricz-Tamás Imola 2018. július 11., 10:25

A gyergyószentmiklósi Gyermekek Házában működő tornakörös lányok már tavasszal továbbjutottak a Európai Látványtánc-bajnokságra. A Brassóban megszervezett Eb-ről dobogós helyezésekkel tértek haza és különdíjban is részesültek a gyerekek.

Az Európai Látványtánc-bajnokságon jutalmazták a gyergyói lányokat Fotó: András Judit

A gyergyószentmiklósi Gyermekek Házától húsz gyerek vett részt a megmérettetésen. Tizennégy kategóriában, három korcsoportban versenyeztek. Az akrobatikus látványtánc próbán aranyérmet szerzett Socaciu Anita és Dezső Krisztina, illetve a Pinky Girls csoport, továbbá szintén a dobogó legfelső fokára állhatott fel az Acrogym csapat.

Akrobatikus pom-pom táncuk elnyerte a zsűri tetszését. Ezüstéremmel tértek haza sportaerobik kategóriában, mini korcsoportban a Bőre Hortenzia, Szőcs Andrea, Incze Nóra Trió, valamint a Kiss Szilvia, Molnár Barbara, Böjte Alexandra alkotta trió és a Kiss Szilvia, Böjte Alexandra, Molnár Barbara, Kozma Hanna, Török Hanna ötöse is. Akrobatikus látványtánc kategóriában második helyezett lett az Acrogym együttese.

{A}

Másodikként végzett csapat-sportaerobikban a Kozma Hanna, Böjte Alexandra, Kiss Szilvia, Molnár Barbara és Török Hanna alkotta ötös, szintén második helyre táncolta magát az Acrogym csoport, akrobatikus látványtánc kategóriában. Ebben a versenyszámban Gábor Klementina és Gábor Alfonz is kiegészítette a csapatot.

Külön dícséretben részesültek

A dobogós helyezések mellett két különdíjat is hazavittek a gyerekek, az egyiket a Pinky Girls csapat, gyerek kategóriában a The Lion King című akrobatikus látványtánccal (András Csenge, Borsos Nikolett, Hobaj Aylin, Köllő Panna, Balázs-Oldal Kincső, Majorchik Mirjam, Socaciu Anita, Kalamár-Kedves Kata, Dezső Krisztina,György Dalma), a másikat az Acrogym csapata, junior korcsoportban sportaerobikkal nyerte (Kiss Szilvia, Molnár Barbara, Kozma Hanna, Böjte Alexandra, Török Hanna).

Bronzéremmel tért haza a bajnokságról a gimnasztikus látványtánc kategóriában versenyző Majorchik Mirjam, illetve a sportaerobik kategóriában versenyző Molnár Barbara.

Szintén bronzérmet kapott az András Csenge, Köllő Panna, Balázs Oldal Kincső alkotta trió, illetve az András Csenge, Majorchik Mirjam, Köllő Panna, Balázs Oldal Kincső, Borsos Nikolett alkotta csapat is harmadik helyezést ért el.