Magyarországi játékossal erősített a Sepsi OSK

Pál Gábor 2018. július 11., 09:22

A Puskás Akadémiától kapott kölcsönbe játékost a Sepsiszentgyörgyi Sepsi OSK. Prosser Dániel Bálint egy évig ölti magára a háromszékiek mezét.

Prosser és Bokor János sportigazgató. Egy évre szól a kölcsönadási szerződés az új játékossal Fotó: Facebook/Sepsi OSK

„Tovább erősödött a keret: Prosser Dániel Bálint is a Sepsi OSK együttesében futballozik az új játékszezonban. A 24 esztendős támadó középpályás a Puskás Akadémiától érkezett, egy évre kölcsönbe. Sok sikert kívánunk neki a piros-fehér színekben!” – tájékoztatott kedd esti közleményében a háromszéki focicsapat.

Pályafutását Prosser a Budapest Honvédnél kezdte. A fővárosi együttesnél nevelkedett, majd első élvonalbeli mérkőzésén is ott lépett pályára. Tagja volt a Honvéd csapatának a 2016–2017-es szezonban is, amikor megnyerte az NB1-et. Igaz, a téli szünetben elhagyta a klubot, átigazolt a Puskás Akadémiához. 

{A}

A Sepsi OSK jelenleg Ausztriában edzőtáborozik, szerdán felkészülési meccset is játszik. Ellenfele a szlovák Zlaté Moravce lesz (Sankt Pölten, romániai idő szerint 17 órakor kezdődik). Az aranyosmaróti együttes a szlovák élvonalbeli bajnokság, a Fortuna Liga 10. helyén végzett az elmúlt szezonban.

Két nappal később, pénteken az orosz FK Orenburg (helyszín: Lindabrunn) együttesével mérkőznek meg a szentgyörgyiek.

Nem sok idejük marad pihenni a Sepsi OSK játékosainak, július 21-én már bajnoki meccsen kell bizonyítsanak: az 1. Liga első fordulójában az újonc Nagyszebeni Hermannstadt látja vendégül. Mivel a szebeniek stadionja felújítás alatt áll, és nem készül el a pontvadászat rajtjáig, ideiglenesen otthont kell keressenek maguknak. 

Az Oradesibiu.ro hírportál szerint minden bizonnyal Marosvásárhelyen fogadja vendégeit a Hermannstadt. Teodor Birț klubelnök azt nyilatkozta, hogy nekik e legmegfelelőbb helyszín Medgyes lett volna, de a Gaz Metan vezetősége nem fogadta el a kérésüket, így ott nem lehet játszani. Gyulafehérváron nagyon rossz állapotban van a stadion, illetve Brassóban sem jók a körülmények. Birț azt nyilatkozta a portálnak, hogy előrehaladott tárgyalásokat folytatnak a marosvásárhelyiekkel, és minden bizonnyal a ligeti Trans-Sil stadion lesz az ideiglenes otthonuk.