Torlódást okoz a körforgalom helyreállítása miatti forgalomelterelés

Iszlai Katalin 2018. július 11., 09:04

Ismét helyreállítják a sokadik alkalommal balesetveszélyessé vált, a Villanytelep utca és a Brassói út kereszteződésénél lévő körforgalmat. Bár az esős időjárás miatt a munkálatokhoz még hozzá sem tudtak látni, a már életbe lépett részleges úrlezárás miatt torlódások alakultak ki.

A Villanytelep utca irányába félsávos útlezárást vezettek be Fotó: Gecse Noémi

A Villanytelep utca és a Brassói út kereszteződésénél lévő körforgalom kockakővel burkolt külső sávja többször is jelentősen megsüllyedt, most azonban

a több kisebb gödör egy összefüggő, jelentős hosszúságú és mélységű sánccá alakult,

így a teherautók, nyerges vontatók nem tudják a megrongálódott részt kikerülni.

{A}

Mivel a gödör már olyan mély lett, hogy a hosszabb járművek belehajtás esetén kibillentek, és félő volt, hogy felborulnak, azonnali helyreállításra lett szükség.

Fotó: Gecse Noémi

Szőke Domokos csíkszeredai alpolgármester érdeklődésünkre elmondta, megrendelték a körforgalom felújítását egy csíkszeredai cégtől, amely beszerezte az ehhez szükséges engedélyeket, és kedden hozzálátott a munkához. Hozzátette, kedvező időjárás esetén egy hetes munkálatról lesz szó, amely során

részleges útlezárást alkalmaznak az érintett útszakaszon.

Bár az időjárás egyáltalán nem kedvezett kedden, és így a munkálathoz tulajdonképpen hozzá sem tudtak kezdeni, az útlezárások már a reggeli órákban érvénybe léptek. A Villanytelep utcában félsávos útlezárást vezettek be, ezért a Brassói út irányából csak a Hargita utcai körforgalom irányába lehet közlekedni.

Fotó: Gecse Noémi

A vasúti felüljáró és a városközpont, illetve a Nagyrét utca irányából érkező személyautók a buszállomás melletti bevásárlóközpont parkolóján keresztül tudták kikerülni a Villanytelep utcát. Kedd délutánra egyébként a megrongálódott körforgalomnál lévő piros-fehér forgalomelterelő elemeket elmozdították, hogy a kisebb járművek „átférjenek” a körforgalom javításra váró részén.

A forgalomelterelés miatt

kedden egész nap torlódások alakultak ki a Brassói úton, a Hargita utcában és a vasúti felüljárón is.

Fotó: Gecse Noémi

A helyreállítást végző cég vezetőjétől megtudtuk, a kivitelezés ideje az időjárás alakulásától függ, és bár ő is megerősítette, hogy egy héten belül elvégezhető, esős idő esetén több időbe fog telni, az útlezárás pedig végig érvényben marad.