Tizennégy csíki a Brassói Coronánál

Székelyhon 2018. július 10., 13:50

A jégkorongblog.hu szakportál beszámolója szerint négy kapus, tíz hátvéd és tizenöt csatár van a Brassói Corona jégkorongcsapatánál, amely a román bajnokságra, illetve az Erste Liga szeptemberi rajtjára készül.

Csíkiak a csíkiak ellen. A Cenk alatti csapat keretének majdnem fele a Hargita megyei városból származik. Archív Fotó: Gecse Noémi

A 29 fős keretből 14 játékos csíki születésű vagy csíki nevelésű. Közülük két kapus, két hátvéd és tíz csatár a csapat tagjai, rajtuk kívül hét idegenlégiós van még az együttesben.

Íme, a Corona csíki játékosai: Tőke Zoltán, Béres Szilárd (kapusok), Bors Huba Ferenc, Nagy István (hátvédek), Molnár Zoltán, Molnár Zsombor, Mihály Árpád, Zsók Levente, Trancă Dániel, Mihály Ede, Bíró Ottó, Bíró Gergő, Bíró Mátyás és Péter Balázs (csatárok).

{A}

A Corona idegenlégiósai: Craig Cescon (hátvéd, kanadai), Cody Carlson (kanadai, hátvéd), Garrett Clarke (kanadai, hátvéd), Jereme Tendler (kanadai, csatár), Mikael Lidhammar (svéd, csatár) és Henrik Nielsen (dán, csatár). A barcasági gárda edzői: Greg Lindqvist (svéd) és Marius Trandafir.