Güdücről a Pricskére kerekeztek

Gergely Imre 2018. július 09., 18:51

Közel százhetven kerékpáros rajtolt el vasárnap a Güdüc MTB hegyikerékpár-versenyen, köztük 27 gyermek. Nyilván leginkább azoknak tetszett a viadal, akik az első helyeken értek célba, de minden résztvevő méltán lehet elégedett.

Az eddig megszokott nyomvonalhoz képest új útvonalon tekertek a versenyzők Fotó: Köllő Edit Teréz

Az időjárás részben volt kegyes a szervezőkhöz és versenyzőkhöz, és részben nehezítette is a szervezést. Örülhettek, hiszen csak a verseny utolsó szakaszában kezdett esni az eső, ami azt jelentette, hogy csak néhányan kellett sárban is biciklizzenek – azok, akik a mezőny végén értek célba.

Azonban az előrejelzések egész napos esőt ígértek, és emiatt sokan távol maradtak. A családi futamról is emiatt mondtak le többen is – mondta el Keresztes Zsolt, aki Vakaria Edittel közösen volt a kerékpáros sportrendezvény társszervezője.

{A}

Aki nyeregbe ült, az elégedetten szállt le róla: erre utalnak a visszajelzések. Tetszett a versenyzőknek, hogy a tavalyihoz képest megváltoztatott útvonalon jelölték ki a pályát.

Az érkező eső miatt kissé lerövidült a versenytáv, az 50 kilométeres viadalból csak 43 kilométer lett, de ez nem csökkentette a megmérettetés keménységét, hiszen a Pricskére így is fel kellett mászni, és csak a levezető, mezei szakasz hossza csökkent. 

Fotó: Köllő Edit Teréz

Keresztes Zsolt úgy látja, az idei pálya a többség tetszését elnyerte, igaz, néhányuknak a tavalyi útvonal tetszett jobban, mert az nehezebb volt valamivel.

Jövőre azonban az idei visszajelzéseknek megfelelően a mostanihoz hasonló versenyt szerveznek, de persze lehetőleg még színvonalasabbat.

A hosszú távon mind a hölgyek versenyében, mind a férfiaknál címvédés történt, a székelyudvarhelyi Fodor Emese és a madéfalvi Kelemen Árpád most is elsőként ért célba, 3 óra 3 perc 46 másodperces, illetve 2:10:43-as időeredménnyel.

A 25 kilométeres távon a marosvásárhelyi Lupuj Noémi nyert (1:56:18 ), míg a férfiaknál a székelyudvarhelyi Ilyés Ferenc (1:20:27). 

A dobogósok kategóriánként

Nyílt verseny: 50 km 1. Fodor Emese (Székelyudvarhely) , 2. Kubat Karina (Brassó), 3. Maria Crăciunescu (Suceava), illetve 1. Kelemen Árpád (Madéfalva), 2. Ionuț Roman, 3. Madaras Attila (Marosvásárhely).

25 km: 1. Lupuj Noémi (Marosvásárhely), 2. Roxana Rimniceanu (Jászvásár), 3. Jakab Enikő (Székelyudvarhely), illetve 1. Ilyés Ferenc (Székelyudvarhely), 2. Szilágyi Gabriel, 3. Florin Mureșan. 

50 km, 19–29 éves korosztály: 1. Ionuț Roman, 2. Barabási Tibor Zsolt, 3. Pál Horia. 30–39 évesek: 1. Kelemen Árpád, 2. Madaras Attila, 3. Lukács Gyula. +40 évesek: 1. Elekes László, 2. Romulus Vestemean, 3. Apa László. 

25 km, 14–18 évesek: 1. Szilágyi Gabriel, 2. Răzvan Grec, 3. Zöld Róbert. 19–29 évesek: 1. Madaras Dániel, 2. Pintea Vlad, 3. Hámos Hunor. 30–39 évesek: 1. Ilyés Ferenc, 2. Florin Mureșan, 3. Csergedi István. +40 évesek: 1. Alexandru Vasiliu. 2. Jakab Tibor, 3. Almásy Szilveszter. A hölgyeknél nem osztottak korosztályonként díjakat.