Szeben megyében tekertek a Team Novák versenyzői

Székelyhon 2018. július 09., 10:12

Hat csíki sportoló állt rajthoz hét végén a Szebeni Kerékpáros Körversenyen. Románia egyik legrangosabb idei nemzetközi országúti kerékpáros megmérettetésén összesen 106 induló vett részt.

Rajt. A narancssárga színű mezes csíkszeredai Novák Team versenyzői közül Tanovichii érte el a legjobb eredményeket Fotó: Facebook/Team Novák

A csíkszeredai Team Novák együttesét a moldovai Nicoale Tanovichii, az ukrán Olekszandr Prevar és Ondrej Bratascsuk, illetve a Péter László, Balázsi Lóránt és a csapatalapító Novák Károly Eduárd képviselték.

A csütörtök esti 2,2 km-es prológot az olasz Davide Ballerini nyerte, Tanovichii a 38., Prevar a 68., Bratascsuk a 75., Péter a 87., Novák a 88., Balázsi pedig a 92. helyen ért célba.

{A}

Pénteken a Nagyszeben és a Bâlea-tó közötti 90 km-es táv várt a versenyzőkre. A Fogarasi-havasokban, tengerszint felett 2040 méteren kialakított célba elsőként a kolumbiai Ivan Ramiro Sosa Cuervo érkezett, a Team Novák kerekesei közül Tanovichii a 11., Bratascsuk a 48., Prevar az 50., Balázsi a 89., Novák pedig a 93. helyen ért célba. Péternek nem sikerült a szintidőn belül teljesítenie a távot.

Szombaton ítéletidő tombolt Nagyszeben környékén, a jégesővel és villámlásokkal kísért vihar miatt elhalasztották a Nagyszeben – Szentágota – Szebenjuharos távra tervezett 185 km-es 2. szakaszt.

Vasárnap délelőtt a 9,6 km-es csapatidőfutam szerepelt műsoron, este pedig a Nagyszeben – Medgyes – Nagyszeben etap (152,8 km) várt a kerékpárosokra.

Fotó: Facebook/Team Novák

Az utolsó szakasz előtt a kolumbiai Ivan Cuervo vezetett összetettben, a Team Novák legjobban helyezett kerékpárosa Nicolae Tanovichii volt, aki a 13. helyről várta a zárószakaszt.

Tanovichii a 42. helyen ért célba a vasárnap esti futamon, épp megelőzte csapattársát, Prevart. Bratascsuk a 68. lett ezen a szakaszon, Balázsi a 94., Novák pedig a 96.

Fotó: Facebook/Team Novák

Összetettben Tanovichii megőrizte 13. helyét, Bratascsuk a 42., Prevar a 47., Balázsi a 95., Novák pedig a 96. helyen zárta a megmérettetést. A csapatversenyben a 17 együttes közül a Novák Team a 11. pozícióban végzett.

A Szebeni Körverseny győztese Cuervo lett (az olasz Androni Giocattoli-Sidermec csapatának versenyzője), megelőzve a második Alekszej Ribalkint (orosz, Gazprom-Rusvelo) és honfitársát, Alekszandr Vlaszovot (ugyancsak Gazprom-Rusvelo).