Formát öltő vonalak és minták az iskola falán

Pethő Melánia 2018. július 08., 15:57

Kellemesebb környezetben tölthetik a szüneteket a következő tanévtől a gyergyószentmiklósi Vaskertes iskolába járó tanulók, köszönhetően a diákok egy csoportjának, akik falfestéssel díszítették a tanintézetet.

Azok a diákok is szívesen vesznek részt a falfestésben, akik ősszel már nem a Vaskertesben kezdenek Fotó: Pethő Melánia

A hátsó udvar felőli falra kerültek fel a hangulatos figurák, és további munkálatokkal is arra készül az iskola, hogy az udvar még kellemesebb hangulatú legyen szeptemberre.

Az iskola első udvarának rendbetétele után a hátsó részt is barátságosabbá kívánták tenni a Vaskertesben, ezért karolta fel a falfestés ötletét a vezetőség. Ez csak egyike a vakáció idejére ütemezett munkálatoknak,

padok, virágok kihelyezésével igyekeznek még kellemesebbé varázsolni a kikapcsolódásra szolgáló teret

– mondta a sajtónak Bernád Ildikó igazgatónő. A falfestésre felkért diákokra tervezték meg, mit szeretnének látni szünetekben. Mindezt úgy alkotják meg, hogy a végeredmény tükrözze, hogy az épületben művészeti oktatás is folyik.

{A}

Bíró Zsuzsa rajztanárnő irányítása mellett alakul a hatalmas kép az iskolafalon, a diákok láthatóan élvezettel követik tanácsait. A színes vonalak, minták, a különböző jelképek úgymond egymás gondolatának folytatásai – mesélték az ottjártunkkor éppen alkotók.

Valaki húz egy vonalat, a másik folytatja úgy, ahogyan ő elképzeli. A színválasztás is így történik: ahogy mi a legjobbnak látjuk

– avatott be Sólyom-Bíró Orsolya. Ő, hasonlóan pár tevékenykedő társához, már nem fogják élvezni munkájuk gyümölcsét, mivel nyolcadikat végzettekként az új tanévet máshol kezdik, ettől eltekintve örömmel dolgoznak – állítják.