Terjeszkedik a Marosvásárhelyi VSK

Horváth Bálint Ottó 2018. július 06., 10:05

Mindegyik szakosztály csatlakozott a szövetséghez, és ezután következik a csapatok szakmai stábjának kialakítása, illetve a játékosok és edzők szerződésének megkötése – tudtuk meg Constantin Copotoiutól, a Marosvásárhelyi Városi Sportklub elnökétől.

Constantin Copotoiu: biztosítom a vásárhelyieket, hogy minden ami a VSK-nál történik, jól körülhatárolt lesz. Archív Fotó: Boda L. Gergely

Mint ismert, a VSK-nál a Marosvásárhelyen népszerű, hagyományos sportágak, mint a kosárlabda, a labdarúgás, a röplabda, a teremlabdarúgás, a kézilabda, a teke kapnak helyet, amelyek sikeresek voltak belföldön és külföldön egyaránt.

Emellett új sportokat is felkarolnak, mint az úszás, a harcművészetek és az autómodellezés. A röplabdán kívül a csapatok ősszel az alsóbb osztályokban kezdik el menetelésüket, és lépésről lépésre haladva kell visszatérjenek az élvonalba.

{A}

A Városi Sportklub megbízott elnöke, Constantin Copotoiu elmondta, kicsit későre tudták csak kijelölni a szakosztályokat, ebben az időszakban pedig a csapatoknak nehéz játékosokat igazolniuk, így azokat kell szerződtetni, akiknek máshol nem volt helyük.

Továbbá nagyon fontos ezeknek a sportolóknak a kiválasztása, hogy lehetőleg ígéretes és tehetséges játékosokat sikerüljön leigazolni, akik időközben a klubnál fejlődhetnek. 

„Terveink szerint két héten belül már elérhető lesz a Városi Sportklub hivatalos honlapja, amelyen részletesen minden fel lesz tűntetve, az egyes csapatok programja, szakmai stábjai, játékosai és a fizetésük is nyilvános lesz, ezzel semmit nem szeretnénk eltitkolni.

A Marosvásárhelyi Városi Sportklub két fontos pontra helyezi a hangsúlyt: az alapoktól kezdve fokozatosan komoly teljesítményt elérni, illetve az ifjúságiak nevelése, hogy közülük a legjobbak a legmagasabb szintre kerüljenek.

– fogalmazott.

Mint ismert, a klub költségvetését megszavazták, de Constantin Copotoiutól megtudtuk, hogy a kijelölt összeg az év végéig érvényes, nem pedig a teljes szezonra vonatkozik. Ez viszont kicsit megnehezíti a tevékenységüket, mert nem tudják pontosan, hogy a szezon második felében mire számíthatnak.

A csapatoknak viszont a Városi Sportklubtól kapott támogatás mellett kötelességük a magán szférából szponzorokat is maguk mellé állítani.

Copotoiu közölte, bíznak benne, hogy egészen decemberig teljes mértékben felépül a Városi Sportklub, a hivatalos honlaptól kezdve a legkisebb részletekig. Meglátása szerint az egyes sportágak edzőivel folytatott beszélgetésekből kiindulva mindenki a kiváló teljesítményt helyezi majd előtérbe, de amennyiben a Városi Sportklubnál három éven belül nem érik el a megfelelő eredményeket, akkor kénytelenek lesznek kiválni a klubból.

„A klub kezdetleges szakaszban van, az első az átemenet szezonja lesz, hogy utána komolyabb célokat tűzzünk ki és szintet váltsunk. Nagyon bízom a helyi sportemberekben, akik nagy tapasztalattal rendelkeznek, és sikereket szeretnének elérni. Biztosítani szeretném a vásárhelyieket, hogy minden ami a Városi Sportklub keretében történik, jól körülhatárolt lesz.” – zárta Copotoiu.