Gyilkos-tó Kupával indul a szezon a gyergyói hokisok számára

Gergely Imre 2018. július 05., 11:32

Több év szünet után ismét megrendezik a hagyományos felkészülési tornát, a jégkorong Gyilkos-tó Kupát. A tervek szerint ezen a megmérettetésen három Erste-ligás csapat szerepel: a Gyergyói HK, a Csíkszeredai Sportklub és a Debreceni EAC együttese.

Még a bajnokságok előtt farkasszemet néz egymással a Csíkszeredai Sportklub és a gyergyói együttes. Archív Fotó: Gecse Noémi

A torna időpontja augusztus 31.–szeptember 2. (péntek–vasárnap). Az elképzelés szerint naponta két mérkőzést bonyolítanak le, mindhárom résztvevő 3–3 összecsapáson szerepel.

Elképzelhető azonban, hogy még a torna előtt láthatják mérkőzésen a gyergyói szurkolók az új csapatukat, a Gyergyói HK mindenképpen szeretne még egy-két edzőmeccset játszani a Gyilkos-tó Kupa előtt. Jelenleg nem lehet tudni, hogy ezek az edzőmeccsek mikor lesznek és kikkel csapnak össze.

{A}

Az viszont már tudható, hogy a gyergyószentmiklósi csarnokban augusztus 1-jétől lesz jég, ekkor kezdődik el a jeges felkészülés a GYHK számára. Augusztus elejére várják a légiósokat is. Egyelőre azonban még nem nyilvános, hogy pontosan kik érkeznek.

A Gyilkos-tó Kupa fontos erőfelmérő lesz, a minden korábbinál több mérkőzést hozó szezon kezdetén. A Gyergyói Hokiklubnak három fronton kell bizonyítania: az Erste Ligában, a romániai bajnokságban és a Román Kupában. 

A múlt szezonban is piros-fehérben játszó GYHK-s játékosok neve már ismert, újakat még nem jelentettek be. Archív Fotó: Gecse Noémi

Ugyan még egyik sorozat programja sem ismert, de előzetesen legalább 70 mérkőzéssel lehet számolni a következő szezonban. A rájátszásokban szerepléstől függően ez a szám csak nőhet. 

Ilyen terheléshez nincsenek szokva a gyergyói játékosok, de kemény állóképesség-javító és erőnléti edzéseken készülnek már több mint egy hónapja. Ez tovább folytatódik a jeges edzések kezdetéig. Közben július végén egyhetes pihenőt kapnak a fiúk.

A DAB, Fradi és UTE trió indul a Visegrád Kupában

Az Erste Liga mellett egy másik sorozatban a Visegrád Kupában is indul három magyarországi együttes – közölte a Jégkorongblog.hu. Az előző idényben debütált Visegrád Kupáért ősztől magyar és szlovákiai részről három-három csapat harcolhat. Ezek a következők: Dunaújvárosi Acélbikák, Ferencváros, Újpest, illetve Érsekújvár, Poprád és Nyitra. A Visegrád Kupa címvédői a nyitraiak, akik így megkapják az esélyt a duplázásra.