Bejutna az Erste Liga döntőjébe a Sportklub

Dobos László 2018. július 04., 10:12

Nyári felkészülésének második szakaszát kezdte el hétfőn a Csíkszeredai Sportklub, a keret viszont még nem teljes. A szakvezetés a román bajnokságban és a kupában a címvédést, az Erste Ligában pedig a döntőbe jutást tűzte ki célul.

A jégre még várni kell, addig is többek között edzőteremben készülnek a jégkorongozók Fotó: Gecse Noémi

Már májusban elkezdték a szárazedzéseket a Csíkszeredai Sportklub jégkorongozói, akik Hozó Levente edző vezetésével június 22-ig erőnléti edzéseket végeztek, kerékpároztak, úsztak, a csíkszeredai The Athlethe Centerben pedig Miklós Hunor edzővel (Miklós Edit alpesi síző bátyjával) CrosFitt foglalkozásokon vettek részt.

Június utolsó napjaira rövid vakációt kaptak a hokisok, majd július 2-ától elkezdődött a második felkészülési szakasz

Csíkszeredában készülnek

Ezen a héten Csíkszeredában folytatják az erőnléti edzéseket, majd július 9. és 21. között Hargitafürdőn edzőtáboroznak – tudtuk meg Hodos Lászlótól, a Sportklub igazgatójától. A magaslati edzőtábor után áttérnek a jeges, specifikus edzésekre, július végén már lesz jég a csíkkarcfalvi pályán, a Sportklub ott kezdi el a jeges edzéseket.

A múlt szezonban az elődöntőig jutott a csíki hokicsapat. Jövőre bejutnának az Erste Liga fináléjába. Archív Fotó: Gecse Noémi

A tervek szerint a csapat augusztus közepén egy szlovákiai turnén vesz részt. Szintén augusztusban a Gyergyói HK felkészülési tornát szervez, ahová a Sportklubot is meghívták. Hodos elmondta, hogy még nem tisztázott az Erste Liga napokra lebontott menetrendje.

Elvárás a döntőbe jutás

Hozó Leventétől, a Sportklub edzőjétől megtudtuk, hogy mindkét felkészülési időszak végén felmérik a játékosok erőnléti állapotát.

A következő idény célkitűzéseiről a szakember elmondta, a román pontvadászatban és a kupában is meg szeretnék védeni címüket, az Erste Ligában pedig be akarnak jutni a döntőbe.

Papp Szabolcs, a Sportklub csapatkapitánya szerint komoly munka folyik a felkészülés során. „Értékes idegenlégiósokkal kiegészülve a csapat képes lesz tartani a szintet, jó eredményeket érhet el az Erste Ligában” – hangsúlyozta Papp.

Keret, idegenlégiósok

Hozó elmondta, hogy eddig az orosz Andrej Taratuhin csatárral és a cseh Vlastimil Lakosil kapussal kötöttek szerződést. A csatár poszton játszó Radim Valcharnak 2+1 éves szerződése van a klubbal, a plusz 1 év részleteiről július végén, vagy augusztus elején tárgyalnak.

{A}

Az érvényes szerződéssel rendelkező hazai játékosok névsora: Onodi Ottó és Demeter Arnold (ifjúsági) – kapusok, Papp Szabolcs, Antal Zsombor, Bíró Tamás, Fodor Csanád, Farkas Tamás, Gecse Hugó, Salló Alpár, Eduard Cășăneanu, Egyed Róbert, Györfy Tihamér, Sándor Zoltán, Bors Arnold, Rokaly Norbert, Rokaly Szilárd, Részegh Zsolt és Részegh Tamás – mezőnyjátékosok. A keret bővülni fog, a klub szakvezetése több hazai és külföldi játékossal tárgyal.