Ezek az együttesek fognak koncertezni az EMI-táborban

Gergely Imre 2018. július 03., 19:43

Két hét múlva 14. alkalommal is megnyílik az EMI-tábor, amely Gyergyószék legnagyobb nyári fesztiváltábora. A július 18 és 22 között zajló tábort ismét Gyergyószentmiklós közelében, a 4-es Kemping területén építi fel az Erdélyi Magyar Ifjak (EMI) szervezete.

Koncerten az EMI-táborban. Idén is lehet tombolni. Archív Fotó: Kristó Róbert

Az EMI-tábor számos történészt, művészt, közéleti személyiséget és hagyományőrzőket is elhoz Gyergyószentmiklósra. Előadásaik a nemzeti múltról adnak új ismereteket a hallgatóknak és a magyarságtudatot erősítik, de terítékre kerülnek a jelen legfontosabb közéleti kérdései is. A legtöbb táborozó számára azonban az esti koncertek jelentik a fő vonzerőt.

A szervezők közzétették az idei koncertprogramot, amelyben a klasszikus magyar rock és heavy metál, illetve az utóbbi idők népszerű zenekarai is megtalálhatóak.

{A}

Szerdán július 18-án a P.BOX és a Zorall, csütörtökön a Szkítia és a Road zenél. Pénteken a Terra Siculorum valamint az Alvin és a mókusok lépnek fel. Szombaton három koncert is lesz, a Dalriada a Beatrice és a Romantikus Erőszak mozgatja meg a közönséget, a zárónapon pedig a Hungarica és Moby Dick koncertje szerepel a műsoron.