Rászoruló családoknak adakozhatnak a csíkiak

R. Kiss Edit 2018. július 03., 12:44

Tartós élelmiszert, higiéniai termékeket, írószereket, füzeteket lehet elhelyezni abba a három ládába, amelyet három csíkszeredai kereskedelmi egységnél helyezett el a Juventutti Alapítvány. Az adományokból rászoruló családokat fognak segíteni.

Sokgyermekes családokat lehet segíteni a ládákba elhelyezett termékekkel Fotó: Juventutti Alapítvány

Az alapítvány célja a rászoruló gyermekek és családjaik támogatása, továbbá a városlakók bevonása ebbe a tevékenységbe. „A bevásárlások során ha csak egy termékkel is több kerül a kosárba, máris egy lépést megtettünk afelé, hogy ezek a gyermekek a legalapvetőbb dolgokban ne kelljen hiányt szenvedjenek nap mint nap” − írják az alapítvány közleményében. Eszerint az adománygyűjtő ládák hosszútávon kint lesznek a kezdeményezésbe bekapcsolódott cégeknél, a segítő szándékú városlakók által a ládákban hagyott adományokból pedig egy-kéthavonta csomagokat készítenek csíkszeredai és környékbeli rászoruló, sokgyermekes családok számára.

Hol találhatók JóPontok?

A JóPontnak nevezett adománygyűjtő pontok a piac melletti Merkúr Áruházban (Piac utca 4–6.), a Comcolor üzletben (Hargita utca 2.) és a Zenit+ papírüzletben (Márton Áron utca 14.) találhatók. A Merkúrban konzerveket, lisztet, cukrot, olajat és más tartós élelmiszert, a Comcolornál tisztálkodó és tisztítószereket, pelenkát, a Zenitben füzeteket, írószereket és más, az iskolában hasznos termékeket lehet elhelyezni az adománygyűjtő ládákban. Ezeket a Venczel József Szakközépiskola diákjai készítették el.

{A}

A JóPontok addig fognak működni, „amíg igény lesz rájuk: amíg lesznek adományozók, akik egy-két dologgal hozzájárulnak ahhoz, hogy ezek a családok ne csak a karácsonyi vagy a húsvéti akcióknak köszönhetően, hanem évközben is részesülhessenek a csíkszeredaiak segítségnyújtásából” − írták a Juventutti közleményében.