Bekerítették, így használhatatlan lett a buszmegálló

Baricz-Tamás Imola 2018. június 26., 17:37

Gyergyószentmiklóson a Jakab Antal téren néhány hete bekerítették a buszmegállót. Magánterület – jelezte az önkormányzati sajtószóvivő. Az egykori kicsi benzinkút helyén levő megálló sorsáról tárgyalások folynak a tulajdonos és az önkormányzat között.

Kérdéses még a buszmegálló sorsa Fotó: Baricz-Tamás Imola

Gyergyószentmiklóson a köznyelvben Fapiac néven ismert, 2010-től azonban a néhai dr. Jakab Antal megyéspüspök nevét viselő téren a közterület rendezésekor már felvetődött egy buszmegálló építése. A Csíkszereda irányából érkező autóbuszoknak hivatalosan is megállóhelyet biztosított a város az egykori kicsi benzinkút helyén, ahol 2012 nyarán állították fel a ma használhatatlan buszmegállót.

A létesítményt nemrég bekerítették.

A város önkormányzatánál arról érdeklődtünk, hogy miért van bekerítve a kis zöldövezet, s vele együtt a buszmegálló is. Fórika Krisztina önkormányzati sajtószóvivő elmondta: magánterületről van szó, ami most gazdát cserélt. Mint megtudtuk,

a terület az ország egyik üzemanyag-forgalmazó cégének tulajdonát képezte. A tulajdonosváltással együtt kérdésessé vált a buszmegálló helye is, mivel az új tulajdonos szeretné magánterületét elválasztani a közterülettől.

Fotó: Baricz-Tamás Imola

„Az önkormányzat célja és szándéka, hogy a területet megvásárolja, parkosítsa és a közterületet a forgalmat bonyolító tér mellékzónájává alakítsa ki, illetve, hogy fenntartsa a buszmegálló helyét.

A vásárlás érdekében már volt tárgyalás az új tulajdonossal, de még nem született egyezség a kérdésben

– ismertette a sajtószóvivő. „Amennyiben nem sikerül egyezségre jutni, az önkormányzat a buszmegállót elköltöztetik. Addig is zavartalanul folyik a közszállítás, a lakók továbbra is a jól megszokott helyen várakozhatnak az autóbuszokra” – fejtette ki.

{A}