Csíkszeredai fiatalok vettek részt a Trianon rockoperában

R. Kiss Edit 2018. június 26., 17:13

A csíkszeredai Borsika néptáncegyüttes tizenkét tagja is részt vett táncos statisztaként a budapesti Hősök terén a Trianon című rockopera előadásában június 22-23-án.

Fotó: Borsika néptáncegyüttes

Berecz Andreának, a diákok csoportvezetőjének beszámolója szerint a fiatalok kiválóan helyt álltak a nagyszabású produkció előkészítéseként lezajlott próbákon. „A színdarabot megelőző egy hétben napi 12-13 órás próbákat tartottak a Hősök terén a táncos koreográfiák és a színészi alakítások betanítása érdekében annak a közel kétszáz táncosnak és statisztának, akiket Magyarország legkülönbözőbb pontjairól toboroztak össze, és akik között

a határon túlról egyedülálló módon a csíkszeredai Borsika néptáncegyüttes tizenkét tagja is lehetőséget kapott a szereplésre.

{A}

Nagy gratulációt érdemel a kemény munkájáért, kitartásáért és színpadi alakításáért a következő hat lány és hat fiú: Kovács Boglárka, Ciurea Catalina, Ilyés Dalma, Gál Denise, Dánél Kunigunda, Bálint Katalin, Bálint Dávid, Szabó Balázs, Borók Arnold, Ferencz Vince, Biró Levente és Ilyés Mátyás” − összegezte Berecz Andrea.

A fellépő fiatalok egyike, Gál Denise lapunknak azt mondta,

nagy élmény volt számára részt venni ebben a produkcióban.

Fárasztó volt a mindennapos munka az előkészületek során, de megérte, nagyon jó volt nemcsak ott lenni, hanem együtt lenni is a fellépőkkel – tette hozzá.