Több gyanúsítottat is őrizetbe vettek a gyergyói romák és rendőrök összetűzése után

Baricz-Tamás Imola 2018. június 21., 18:58

Még folyamatban van a gyergyószentmiklósi romák és a rendőrök összecsapása ügyének kivizsgálása, de az alpolgármester szerint úgy tudni, már nyolc embert azonosítottak és őrizetbe vettek.

Képünk illusztráció Fotó: Kristó Róbert

Egy személyt már szombaton este letartóztattak, aztán még hetet, tehát folyamatos az összetűzésben részt vevők azonosítása. Len Emil alpolgármester lapunknak elmondta, noha az ügy még kivizsgálás alatt van, már tudni lehet, hogy a tettesek java része rendőrkézre került, ugyanakkor további személyeket keresnek még előállításra.

{K1}

Len Emil azt is jelezte, hogy nemcsak a városban, hanem a város szélein is fokozott figyelemmel kísérik a roma lakosság ténykedését. Nemsokára a romák, a rendőrség, illetve a csendőrség képviselőivel közös asztalhoz ülnek, hogy megtárgyalják az ügyet, megoldást találjanak az egyre gyakoribb problémákra.

„A megelőzésre szeretnénk fektetni a hangsúlyt, ez az állapot, ez a közhangulat nem tartható tovább. Nem szeretnénk, ha elfajulnának a dolgok” – jelentett ki az alpolgármester.

Késelésbe torkollott nemrég két roma csoport közötti nézeteltérés Gyergyószentmiklós főterén. „A rendőrség beavatkozására volt szükség, ugyanis a veszekedés eldurvult” – idézte fel a történteket az alpolgármester, mintegy nyomatékot adva a tervezett megbeszélésnek.

{A}