Panama egy félidőnyit tartotta a ritmust Belgiummal

Székelyhon 2018. június 18., 20:09

A csoportkör talán legegyoldalúbb mérkőzését rendezték hétfőn délután a labdarúgó-világbajnokság G csoportjában, ahol Belgium az első vébémeccsét játszó Panamával találkozott.

Fotó: Agerpres/AP/Victor R Caivano

A két csapat közti különbséget már csak a kezdő tizenegyek átlagértéke is érzékelteti, hiszen

a belgáknál 52 millió, míg a panamaiaknál 414 ezer euró volt az átlag.

A papírformának megfelelően a belgák az első perctől fogva irányították a mérkőzést, ám kisebb meglepetésre a panamaiak jól tartották magukat és néhány zavarba is hozták az európaiak védelmét gyors kontráikkal.

A szusz egy félidőt tartott, a második játékrész elején Mertens kapáslövésével előnybe kerültek a belgák, és innen már nem volt megállás, Lukaku duplájával 3–0-ra győztek. A panamaiak is közel álltak a gólhoz, ám Thibaut Courtois magabiztosan védett.

Labdarúgó-világbajnokság, G csoport, 1. forduló
Belgium–Panama 3–0 (0–0)
Szocsi, Fist Olimpiai Stadion, 43 257 néző, vezette Janny Sikazwe (zambiai).
Gólszerzők: Mertens (47.), Lukaku (69., 75.).
Sárga lap: Meunier (14.), Vertonghen (59.), De Bruyne (88.) illetve David (18.), Barcenas (45+1.), Cooper (49.), Murillo (51.), Godoy (57.).
Belgium: Courtois – Alderweireld, Boyata, Vertonghen – Meunier, De Bruyne, Witsel (Chadli 90.), Carrasco (Dembele 74.) – Mertens (T. Hazard 83.), R. Lukaku, E. Hazard. Szövetségi kapitány: Roberto Martínez
Panama: Penedo – Murillo, R. Torres, Escobar, Davis – G. Gómez – Bárcenas (Diaz 63.), Cooper, Godoy, J. L. Rodríguez (G. Torres 63.) – B. Pérez (Tejada 73.). Szövetségi kapitány: Hernán Darío Gómez

{S1}

Hétfő
21 órakor G csoport: Tunézia–Anglia

Kedd
15 órakor H csoport: Kolumbia–Japán
18 órakor H csoport: Lengyelország–Szenegál
21 órakor A csoport: Oroszország–Egyiptom

{K1}