Figyelmeztető lövésekkel vetettek véget az összetűzésnek Gyergyóban

Baricz-Tamás Imola 2018. június 18., 22:00

Öt téglagyári személyt értek tetten a gyergyószentmiklósi helyi rendőrök a hétvégén, amint magánterületen tartózkodtak, füvet loptak. A csoportból két személyt sikerült feltartani, de hárman elszaladtak, és erősítéssel tértek vissza. A rendőröket a különleges osztag erősítette.

A Kárpátok utca végén, a téglagyári romatelep szomszédságában volt az összetűzés. Archív • Fotó: Balázs Katalin

Több bejelentés is érkezett arra vonatkozóan, hogy a téglagyári lakók a szomszédos területeken, kaszálókon garázdálkodnak. A romatelep szomszédságában szombaton este járőröztek a helyi rendőrök, ugyanis

arról értesítették őket, hogy idegenek magánterületen kaszálnak.

„Szombaton este a helyi rendőrök lakossági bejelentést követően járőröztek a téglagyárnál, és öt Kárpátok utcai, téglagyári személyt értek tetten, amint magánterületen tartózkodtak, füvet loptak. Egy személyt azonosítottak, és még egy személyt sikerült feltartaniuk, viszont hárman elszaladtak” – tájékoztatott Fórika Krisztina önkormányzati sajtószóvivő.

Sejthető volt, hogy az elszaladt személyek társaikat értesítik, és többen térnek vissza, ezért a helyi rendőrök erősítést kértek.

„Amikorra az állami rendőrség a helyszínre ért, az elszaladt három személy is erősítéssel tért vissza. Több mint negyvenen érkeztek lapáttal, bottal kezükben. Ekkorra a városban tartózkodó különleges osztag is megérkezett, az összetűzés megfékezésére hét figyelmeztető lövés dördült el” – ismertette az önkormányzat sajtószóvivője.

A lovaknak nyoma veszett az összetűzéskor. A hajtókerti istállóban lett volna a helyük Fotó: Balázs Katalin

Sérült van, lovak nincsenek

Mint megtudtuk, a romatelep szomszédságában történt szombat esti összetűzéskor egy személy, egy helyi rendőr sérült meg, akit lapátnyéllel ütöttek fejbe: kórházi kezelésre szorult, viszont nem súlyos az állapota.

{A}

A szabályzat szerint, ha tilosban legelnek lovak, vagy fűlopáson érnek tetten bárkit is, a lovakat a hajtókertbe terelik, a szekér pedig a mellékgazdaság udvarára kerül. Ezúttal is ott lett volna a helyük a lovaknak, csakhogy nem sikerült elhajtani azokat. Mint a sajtószóvivőtől megtudtuk, a hatóságok és helybéliek közötti összetűzésben nem sikerült a lovakat befogni, elhajtani – egyszerűen nyomuk veszett.

Az állami rendőrség lopás és testi sértés miatt indított eljárást.

Bátran kérjünk segítséget

Az önkormányzat felhívással fordul a város lakóihoz, arra kérnek mindenkit, hogy jelezzék, ha a mezőkön, szántóföldeken illetékteleneket látnak, ne hagyják, hogy mások megdézsmálják tulajdonukat. A helyi rendőrség száma 0726–123776, de hívhatják a 112-es sürgősségi hívószámot is.