A híd járható, de a közelben forgalomkorlátozásra kell számítani

Simon Virág 2018. június 14., 18:35

Megnyitották a gyalogos- és gépkocsiforgalom előtt az újjáépített marosvásárhelyi Arató utcai hidat, amely 2016 augusztusában szakadt be. A környéken azonban továbbra is forgalomkorlátozásra kell számítani.

Fotó: Haáz Vince

Másfél éves késéssel fogtak neki Marosvásárhelyen a 2016 augusztusában részlegesen beomlott Arató utcai Poklos-híd rendbetételének. Mint korábban beszámoltunk róla, az Arató utca környékén tisztította a vízügyi hivatal a Poklos-patak medrét, amikor a kotrógépet a mederbe leengedő daru súlya alatt beomlott a híd egy része. A patakba dőlt a daru, a kotrógép és egy közelben levő tehergépkocsi – amibe a mederből kikapart hulladékot kellett volna tenni – is felborult.A baleset nyomán a hídon csak korlátozásokkal lehetett közlekedni, s a személyszállítást is érintette a megszorító intézkedés.

{A}

A munkálatoknak idén március végén kezdtek neki, s mint a marosvásárhelyi városháza szakigazgatósága közölte,

a július végére kitűzött határidő előtt sikerült befejezni a híd teljes újjáépítését.

A munkálatok megközelítőleg 400 ezer lejbe kerültek. A hídon lehet gyalogosan és gépkocsival is közlekedni, de a szakigazgatóság figyelmezteti a sofőröket, hogy a híd közelében a Tudor Vladimirescu és a Predeal utcák között aszfaltoznak, így várhatóan még két hétig forgalomkorlátozásra kell számítani.