Nem játszhat harmadosztályos osztályozót a Székelykeresztúri Egyesülés

Zátyi Tibor 2018. június 14., 18:45

A hétvégén rendezik a 2018–19-es labdarúgó 3. Liga osztályozós párharcainak első mérkőzéseit. A Székelykeresztúri Egyesülésnek Marosújvárral kellett volna találkoznia, azonban a keresztúri csapat nem teljesítette a szerepléshez szükséges feltételeket.

A keresztúri csapat számára már csak a Román Kupa maradt hátra Fotó: Veres Nándor

Két évvel ezelőtt a keresztúri együttes már részt vett a 3. ligás selejtezőben (a csapatot a Barcarozsnyói Olimpic Cetate idegenben szerzett több góllal ejtette ki).

Akkor a sportminisztérium engedélyezte azon csapatok pályára lépését, amelyeknek folyamatban volt a szükséges tanúsítvány beszerzése.

„Idén szigorított a szövetség, csak azokat engedi játszani, akiknek már megvan ez a tanúsítványuk. Mi két évvel ezelőtt elindítottuk ennek beszerzését,

ám a leadott iratokban pár dolog javításra szorult, nem figyeltünk oda, így elsősorban mi vagyunk a hibásak, amiért még nincs meg. Nagyon bosszantó.

Elsődleges szándékunk az volt, hogy játsszunk a selejtezőben, és ha tudjuk, nyerjük is meg. A harmadosztályos szereplés már más lapra tartozik” – mondta Péter Miklós, a keresztúri együttes elnöke.

Fotó: Veres Nándor

A selejtezőre negyvenkét megye bajnoka jogosult, ám a Román Labdarúgó-szövetség hivatalos oldala szerint csupán huszonhat csapatot neveztek.

„Bonyolult eljárás ennek a bizonylatnak a beszerzése, nem megy egyik napról a másikra.

A szigorítás nemcsak minket érint, hanem sok más csapatot is. Rendkívül kellemetlen, hiszen nagyon készültünk a selejtezőre.

A városban is egyre nagyobbak az elvárások velünk szemben, hiszen már harmadik szezonja, hogy jól szereplünk a megyeiben, és egy sikeres párharccal akartunk volna kedveskedni szurkolóinknak” – tette hozzá az elnök.

A csapat kapusa, Klein László is megerősítette Péter szavait: „Mi vagyunk a hibásak, mivel nem figyeltünk eléggé oda, és nem a megfelelő személyt bíztuk meg a tanúsítvány megszerzésével, hiszen jogi téren nem vagyunk jártasak.

Jövőre saját kezünkbe vesszük a dolgokat, és biztos, hogy nem egy papíron fog múlni a szereplésünk.

A Székelykeresztúri Egyesülés a tervek szerint legközelebb hétfőn 18 órától játszik, a 2019-es labdarúgó Román Kupa Hargita megyei szakaszának elődöntőjében a Farkaslaki SE vendége lesz.