Gyanús bőrönd miatt vonultak ki a terrorelhárítók Marosvásárhely főterére

Székelyhon 2018. június 14., 16:13

Egy elhagyott bőröndöt vizsgál csütörtökön a marosvásárhelyi terrorelhárító csoport. A kisméretű, gyanúsnak minősülő csomagot a város központjában, egy kereskedelmi bank előtt fedezték fel.

Képünk illusztráció Fotó: Veres Nándor

A Rózsák terén talált csomag miatt kivonult a terrorelhárító csoport és a Szervezett Bűnözés és Terrorizmus Elleni Ügyészség (DIICOT) egy ügyésze – közölte Emanuela Rugină, a Maros Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője az Agerpres hírügynökséggel.

A Román Hírszerző Szolgálat (SRI) antiterror-csapata egy robottal vizsgálja a gyanús csomagot. A helyszínt részlegesen lezárták.

Egy brassói turista felejtette a téren a „gyanús” bőröndöt, amiért kivonult csütörtök délben a marosvásárhelyi terrorelhárító csoport. „Kiderült, hogy a bőröndöt egy 33 éves brassói turista egyszerűen a Rózsák terén felejtette, és csak akkor észlelte hiányát, amikor hazaért. A bőrönd 3-4 órát állt gazdátlanul egy kereskedelmi bank előtt, anélkül, hogy bárki, bármit tett volna” – közölte a hírügynökséggel Emanuela Rugină, a Maros Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.