Először tartanak tűzoltónapot Csíkszentmiklóson

Kömény Kamilla 2018. június 14., 11:31

A Csíkszentmiklósi Önkéntes Tűzoltócsapat első alkalommal szervez tűzoltónapot a településükön szombaton. Az esemény reggel nyolc órakor kezdődik a meghívott tűzoltó-alakulatok felvonulásával, amely után fél tíztől szentmisén vesznek részt.

Megmérettetnek a tűzoltócsapatok. Képünk illusztráció Fotó: Pinti Attila

A tűzoltócsapatok megmérettetése délelőtt tizenegykor kezdődik, déli egy órától pedig ügyességi vetélkedőkön is bizonyíthatnak az arra vállalkozók, majd három órától a leggyorsabb tűzoltónak járó elismerésért mérhetik össze tudásukat az önkéntesek. Az eredményhirdetés négy órakor kezdődik.

Zöldi Gellért, a szervező önkéntes tűzoltók egyike érdeklődésünkre elmondta, korábban merült fel egy, a szomszédos települések tűzoltó-alakulataival való beszélgetés során, hogy az érintett falvak csapatai ne külön-külön tartsanak tűzoltónapot, hanem inkább egy közös rendezvényt szervezzenek. Végül abban maradtak, hogy

sorshúzással döntik el, melyik csapat nyeri el az első összevont tűzoltónap megszervezésének jogát. A szerencse a csíkszentmiklósiaknak kedvezett,

így szombaton ott mutathatják meg magukat, illetve mérettethetik meg tudásukat a szentmihályi, vacsárcsi, ajnádi, szépvízi, borzsovai és szentmiklósi önkéntes alakulatok.

{A}