Svájcban és a román tengerparton harcoltak a csíki dzsúdósok

Székelyhon 2018. június 14., 11:27

Mangalia, a román tengerparti város volt a házigazdája az U11-es korosztályú egyéni cselgáncsbajnokság döntőjének, amelyen a székelyföldiek is érdekeltek voltak. A csíki dzsúdósok egy másik csoportja Svájcban lépett tatamira.

Az U11-es bajnokságon érmet szerzett kis sportolók és edzőik • Forrás: Kokas Sportegyesület

Az U11-es bajnokságon két bronzérmet szereztek és két ötödik helyezést értek el. Harmadik lett Oláh Petra (23 kg-os súlycsoport/Csíkszeredai ISK, csíkszentatmási csoport) és Kóka Krisztián (24 kg/VSK Csíkszereda és a Koka's SE közös versenyzője). Petra edzője Dánél Szabolcs, Kókát pedig Sinka Szabolcs és Albert Csaba edzők készítették fel.

Ötödik helyezettek: Kósa Réka (26 kg/ISK, szenttamási csoport) – edző Dánél Szabolcs, illetve Kopacz Sarolta (32 lány/VSK és Koka's) – edzők Sinka Szabolcs és Albert Csaba.

A csíki csapat a svájci tornán. Előkelő helyen végeztek • Forrás: Csíkszeredai ISK

A Csíkszeredai ISK Cornel Pantea edző által felkészített csoportja Svájcba utazott, és részt vett a közel 500 cselgáncsozót felvonultató nemzetközi utánpótlásversenyen.

Íme, az ISK dzsúdósainak helyezései a különböző korosztályokban: 1. hely – Bara Csongor Csaba (40 kg-os súlycsoport), 2. hely – Antal Vivien (36 kg), 3. hely – Kádár Dalma (+44 kg), Mátyás Gellért (36 kg) és Antal Armand (45 kg). 5. hely – Szatmári Albert (+60 kg) és Kádár Ákos (40 kg). Az U11-es korosztályban induló Kádár Dalma a fiúk versenyén érte el a harmadik helyezést.