Sokba kerül a működtetés, veszteségesek az önkormányzati szabadidős létesítmények

Bíró Blanka 2018. június 13., 21:05

Közel kétmillió lejjel támogatta Sepsiszentgyörgy önkormányzata a város tulajdonában levő sport- és szabadidős létesítmények működtetését.

A Sepsi Aréna. Sokba kerül a fenntartása. Archív Fotó: Antal Árpád/Facebook

Antal Árpád polgármester szerint ezek a létesítmények fontosak a város számára, ezért a fenntartásukkal járó kiadásokat nem veszteségként, hanem a közösségbe való befektetésként kezelik. A város tulajdonában levő Sepsi Rekreatív cég kezeli az uszodát, a strandot, a Sepsi Arénát, a sugásfürdői sípályákat és a műjégpályákat.

A cégnek tavaly 1,5 millió lej bevétele és 3,4 millió lej kiadása volt. A különbözetet az önkormányzat fedezte.

Bodor Loránd, a cég igazgatója rámutatott, a veszteséget az okozza, hogy rendkívül sokba kerül a létesítmények működtetése. A törvény értelmében ki kell fizetniük az ingatlan- és a területadót, holott az ingatlanok a város tulajdonában vannak.

{A}

A fedett uszoda és a Sepsi Aréna nagy energiafogyasztó, a sípályák működtetése, a hóágyúk üzemeltetése szintén sokba kerül. A bevételeket a belépőjegyek drágításával tudnák növelni, de ezt nem tervezik. A sepsiszentgyörgyi önkormányzat ugyanakkor olyan létesítményeket is működtet, melyeket nagyvárosokban az állam vagy a magánszféra tart fenn, így a mozit, a sípályákat és a színházakat.