Fél évszázada kapott városi rangot Tusnádfürdő

Kömény Kamilla 2018. június 13., 18:20

Háromnapos programmal ünneplik Tusnádfürdő várossá válásának ötvenedik évfordulóját a hétvégén. A városnapi programsorozattal igyekeznek minden korosztály számára kikapcsolódási lehetőséget biztosítani.

Archív Fotó: Gecse Noémi

„Idén Tusnádfürdő várossá nyilvánításának 50. évfordulóját ünnepeljük. Történelmi esemény volt akkor, 1968-ban, hiszen más irányt vett a település sorsa” ‒ írja a szervező helyi önkormányzat a szerkesztőségünkbe eljuttatott városnapi rendezvényüket népszerűsítő levelében.

{A}

Mint tájékoztatásukból kiderül, ebből az alkalomból háromnapos városnapi rendezvényt szerveznek, amellyel az önkormányzat célja, hogy bevonva a lakosságot, az aktív civil szervezeteket és a testvértelepüléseket, egy színes és mozgalmas rendezvényt tudjon biztosítani a kikapcsolódni vágyóknak, ahol mindenki megtalálja a maga számára érdekes és szórakoztató programot.

A pénteken kezdődő rendezvény első programpontja kopjafaavatás lesz a Nyergestetőn

‒ Orosháza képviselői délután két órakor állítanak kopjafát a történelmi emlékhelyen.

  • Pénteken öt órától tartják majd a városnapok hivatalos megnyitóját a városháza házasságkötő termének felavatásával, ami után faragott emléktáblát helyeznek el a várossá nyilvánítás 50. évfordulója alkalmából. Hat órától az O3zone szálloda konferenciatermében megnyitják a Tusnádfürdő az elmúlt fél évszázadban című kiállítást. Este kilenctől a Role zenekar koncertezik, amely után utcabál lesz a Millenniumi-emlékparkban.
  • Szombaton reggel kilenc órától főzőversennyel folytatódik a rendezvénysorozat az O3zone szálloda előtti parkban, tíz órától kézműves foglalkozásokon, sportvetélkedőkön vehetnek részt a legkisebbek, 11-től pedig minifoci mérkőzések láthatók a városi sportpályán. Déli egy órától elhelyezik a békekocka-üzenőt, amely a Jánoshalmáért egyesület ajándéka, háromtól az Újtusnádi Pro Musica Fúvószenekar koncertjét hallhatják az érdeklődők, majd a kicsi góbék előadása következik. Az esti koncertek szombaton is a Millenniumi-emlékparkban lesznek: öttől fellép Filip Lucia és Filip Dan Robert, majd a Selfish Murphy, illetve a Csík Zenekar lép színpadra, amely után szabadtéri táncház lesz.
  • Ünnepi szentmisével kezdődik a vasárnapi program délelőtt 11 órától, ami után köszöntik az idén 25. és 50. éves házassági évfordulót ünneplő helyi párokat, valamint a 18 és 80 esztendős helybélieket. Délután öt órától az emlékparkban folklórműsoron lehet részt venni, a főszerep természetesen a népzenéé és a néptáncé lesz. Az esti koncertek fél nyolckor kezdődnek: Filip Lucia és Filip Dan Robert után a Titán zenekar ad koncertet. Este 11 órakor pedig tűzijáték is lesz. A felsoroltak mellett több állandó programon is részt lehet venni a városnapok révén.