Anyaországi támogatások erdélyiek számára – Összesítettük a pályázati kiírásokat

Székelyhon 2018. június 13., 14:50

Számos támogatási lehetőséget kínál a magyar kormány a Magyarország határain kívül élő magyar állampolgárok számára. Összesítettük a pályázati kiírásokat.

Az élet számos területére vannak segítő támogatások, így többek között a családsegítő, elindulást segítő kiírások közül lehet választani Fotó: Gecse Noémi

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma (EMMI) elindította a Köldökzsinór programot, ezen belül az anyasági támogatást, a babakötvényt, a Határtalanul! programot, valamint a Nemzeti Tehetség programot.

Fotó: Gecse Noémi

Ugyanakkor segíti a szórványban zajló magyar oktatást, lehetőség van támogatást igényelni a Szülőföldön Magyarul Programban. Továbbá tantárgyversenyeket, tankönyves műhelyeket, folyóiratokat támogat a magyar állam, ezek mellett pedig gazdaságélénkítő programot is indított.

Szülőföldön Magyarul Program. Évek óta sokan igénylik ezt a támogatást Erdélyben Fotó: Gecse Noémi

Portálunkon összefoglaltuk ezeket pályázati kiírásokat és elérhetővé tettük egy külön menüben az oldalunk alsó szakaszán a Támogatások címszó alatt. Hasznos linkekkel láttuk el az összesítő anyagunkat a könnyebb tájékozódás érdekében. Az érdeklődők ott mindig elérhetik a tájékoztatót.