Néhány óra alatt elfogytak a jegyek a gimnázium zenekarának koncertjére

2018. június 13., 13:20

Az évek során megtudhattuk és megtapasztalhattuk, hogy Gyergyóban az egy főre eső jó zenészek száma kiugróan magas. Kitűnő zenészekkel, énekesekkel és együttesekkel büszkélkedhet a város. A Salamon Ernő Gimnázium előadói által már számtalanszor megtapasztalhattuk a jó zene varázslatos hatását.

Az iskola zenészei, énekesei már eddig is több rendezvényt tettek szebbé fellépésükkel Fotó: Pethő Melánia

Jelen esetben nem a március 15-ei ünnepséget vagy a ballagást dobják fel, hanem visszakalauzolnak bennünket a 20. század hangulatába egy ütős koncert keretében.

Az iskola zenekara az idei tanévben alakult, leginkább azon tehetséges zeneszerető és valamilyen hangszeren játszó diákokból, akik nyitottak a közös zenélésre, együttműködésre, és motiváltak a közös fejlődésre.

{A}

A meglévő zenekarhoz később tehetséges énekesek csatlakoztak, akik színesebbé teszik a produkciót, velük együtt lesz teljes a felállás. Mára már magukénak tudhatnak egy feldolgozást és néhány sikeres fellépést is. A zenekar „mentora” Korpos Szabolcs zenetanár, aki teljes erőbedobással segíti és sajátos zenei ízlését felhasználva egyengeti a fiatal zenészek útját. Ő egyébként az iskolai kórus vezetője is, amely szintén bekapcsolódik egy pár dal erejéig a koncertbe.

De miért pont a huszadik század zenéjére esett a választás? A cél elsősorban az, hogy felhívják a fiatalság figyelmét a mai generációk számára már réginek számító magyar dalokra és az azokból fakadó lendületre, értékekre. A repertoárba 1950 és 2000 közötti dalok szerepelnek, Kovács Katitól egészen az Omegáig terjedő skálán. A felkészülés nagyon hosszas folyamat volt. Korpos Szabolcs elmondása szerint rengeteg idő és próba kellett ahhoz, hogy kialakuljon az a hangzásvilág, amit annyira el szerettek volna érni a próbák során.

Mindenképp megérte, mert nincs nagyobb elégtétel annál, mint amikor összeállnak a dalok, és úgy szólnak, hogy gyönyörűség hallgatni

– fogalmaz Korpos Szabolcs.

A koncert június 14-én lesz a gyergyószentmiklósi művelődési házban 19 órától. Jegyek már nem kaphatók, ugyanis a Vissza a két X-edik századba, emberkék! című koncertre pár óra alatt elfogytak a belépők. Viszont a szeptemberi iskolakezdéssel turnéra indul a zenekar a környékbeli iskolákba és a kultúrház színpadára is visszatérnek, ha igény lesz rá.

Gál Viola