Döntőbe jutott a VSK Csíkszereda lány kézilabdacsapata

Székelyhon 2018. június 13., 10:59

Bejutott az ország legjobb 16 együttesét felvonultató döntőbe a VSK Csíkszereda ifjúsági 4-es korosztályú lány kézilabdacsapata, miután a Brassóban megrendezett elődöntő tornán minden ellenfelét maga mögé utasítva az első helyen végzett.

Hibátlanul zárták a brassói elődöntőt a csíkszeredai lányok Fotó: Mandel Zoltán • Forrás: Facebook/VSK Csíkszereda

A hazai pályán sikeresen megvívott zónadöntőt követően a brassói Dumitru Colibași Sportcsarnokban rendezték meg az országos bajnokság elődöntő tornájának erdélyi csoportját. A Léstyán István, Erőss Levente és Szabó Előd Zsolt edzőtrió által felkészített csapat egy nehéz kvartettbe kapott besorolást, ahol a csíki lányok mellett a Kolozsvári Viitorul, a Máramarosszigeti Genius, valamint a Marosvásárhelyi Pegazus szerepelt.

A csíki lányok mindhárom találkozón győztesen hagyták el a pályát, a döntőben fegyelmezett játékkal, végig kézben tartva a mérkőzést győzték le a hazai pályán szereplő Brassói Corona gárdáját.

{A}

Íme, a csíkiak eredményei: VSK–Kolozsvár 18–17 (8–7), VSK–Máramarossziget 25–22 (11–12), VSK–Marosvásárhely 25–21 (14–12) és a döntőben Brassói Corona–VSK Csíkszereda 16–18 (9–12).

A lányoknak nem sok idejük volt a pihenésre, szerdán már utaznak a resicabányai döntőre, ahol a B csoportba kaptak besorolást a Bákói ISK, a CSO Pantelimon, valamint a Petrozsényi ISK csapata mellé. A négy csoport első két-két helyezettje az 1–8. helyért, a harmadik és negyedik helyezettek pedig a 9–16. helyért lépnek majd pályára.

A döntőn is igyekszünk a legjobb teljesítményt nyújtani, hogy ez mire lesz elég, azt nem tudjuk, ugyanis egyik ellenféllel sem találkoztunk még. Az eredménytől függetlenül nagyon hasznos lesz a torna, ugyanis négy nap alatt hét meccset fogunk játszani

– mondta el Szabó Előd Zsolt.

Fotó: Mandel Zoltán • Forrás: Facebook/VSK Csíkszereda

A VSK kerete

Az országos döntőre kijutó VSK Csíkszereda ifi 4-es korosztályú csapatának kerete: Iarca Magdolna Szidónia, Beatrice Tunariu, Mátyás Kitty, Szőke Boróka, Székely Orsolya, Ferencz Gy. Hanga, Mandel Kata, Forró Ágnes Boróka, Simon Nóra Tamara, Ambrus Hanga, Gál Anna Ilka, Csorba Adrienn, Gál Réka, Pușcaș Mária Szidónia, Erőss Katalin, Koós Klaudia, Péter Eszter, Manea Noémi, Antal Réka, Amalia Dorothea Dinu. Edzők: Erőss Levente, Léstyán István és Szabó Előd Zsolt.