Körvonalazódnak a szakosztályok a Marosvásárhelyi VSK-nál

Vásárhelyi-Nyemec Réka 2018. június 12., 15:49

A városban hagyományosnak számító sportágakat karolná fel az új Marosvásárhelyi Városi Sportklub, amely az elkövetkező két hónap alatt körvonalazza a 2018–2019-es szezonra vonatkozó tevékenységét.

Szászgáspár Barnabás: az egyéni és csapatsportok listája a következő periódusban körvonalazódik. Archív Fotó: Haáz Vince

Szinte a teljes sportskálát lefedheti Marosvásárhelyen a helyi önkormányzat égisze alatt újonnan alakuló Városi Sportklub, mert az eddigi tárgyalások alapján több egyéni és csapatsportot is felvállalnának az idei szezontól.

Az igazgatótanácsba beválasztott Szászgáspár Barnabás a lapunk érdeklődésére közölte: az első vezetőségi ülésük után a szükséges adminisztratív teendőket végzik el, hogy minden szakág csatlakozni tudjon a hazai szövetségekhez.

A Sirius is beolvad a Városi Sportklubba. Archív Fotó: Haáz Vince

Az már biztos, hogy a csődbe ment ASA helyett a nagypályás labdarúgás a VSK színei alatt újul meg, és a negyedik ligában kezdi el a 2018–2019-es bajnoki idényt.

Ugyanúgy a felszámolt Maros KK helyett a férfi kosárlabdacsapatot is az új klub veszi majd át, de az eddig Siriusként ismert női élvonalbeli együttes is beolvad az új egyesületbe.

{A}

Lesz teremlabdarúgás-, kézilabda-, röplabda-, teke- és vízilabda-szakosztály is. Utóbbi esetében még nem dőlt el, hogy a női mellett férficsapatot is indítanak-e, mint ahogyan az egyéni sportágak terén is az elkövetkező időszakban hozzák meg a végleges döntéseket.

Lesz ismét focicsapat az ASA helyett. A 4. Ligában kezdi el a következő idényt a VSK. Archív Fotó: Gálna Zoltán

„Erre Gyarmati Ferenc, a helyi iskolás sportlub igazgatója tesz majd javaslatot, az alapján, hogy milyen sportolók futnak ki a keze alól, és hogy ne kelljen elmenniük Vásárhelyről. Lehet szó asztaliteniszről, úszásról, de ez a következő periódusban körvonalazódik majd” – magyarázta Szászgáspár.