Minden versenyszámban főtáblára jutott Szőcs Bernadett

Horváth Bálint Ottó 2018. június 12., 10:48

Bejutott a főtáblára, majd újabb sikeres forduló után – egyedüli európai versenyzőként – a legjobb tizenhat között búcsúzott a marosvásárhelyi Szőcs Bernadette a Japánban megszervezett nemzetközi asztalitenisz világkupa-versenyen.

Fotó: Facebook/Federația Română de Tenis de Masă

A sikeres marosvásárhelyi származású sportoló három fronton, egyéniben, párosban és vegyespárosban is megmérettette magát a múlt heti, japán és kínai asztaliteniszezőkkel „teletűzdelt” rangos versenyen, amelynek Kitakjúsú városa adott otthont.

Az egyéni selejtezőben Szőcs Bernadette két ázsiai vetélytársát, a dél-koreai Ji Euncsaét és a japán Ojio Harunát is legyőzte, hogy felkerüljön a főtáblára.

Aztán a legjobb harminckét sportolót felvonultató mezőnyben újabb fordulót vett sikerrel, 4–2 arányban nyert a hongkongi Do Hoj Kem ellen. Ezzel egyedüli európai versenyzőként kvalifikálta magát a nyolcaddöntőbe, ahol azonban 4–1-re kikapott a japán Kaszumi Isikavától, így búcsúzott a további küzdelmektől.

{A}

Női párosban Szőcs Bernadette partnerével, az egyesben az első körben kiesett Elizabeta Samarával bejutott a negyeddöntőbe, de ott 3–1 arányban kikaptak a dél-koreai Jeon Jihe és Jang Haun alkotta kettestől, míg vegyespárosban Szőcs Bernadette testvérével, Szőcs Hunorral a főtábla első körében búcsúzott, miután 3–0-ra alulmaradtak a hongkongi Vong Csun Ting és Do Hoj Kem alkotta duóval szemben.

Ezen eredményeivel Szőcs Bernadette Japánban újabb sikeres versenyt tudhat maga mögött, azután, hogy egy hónapja a svédországi csapatvilágbajnokságon a román válogatottal az ötödik helyen végzett.

Vásárhelyi dobogós az ifjúságiaknál

Kiváló eredményekkel zárta a boszniai Zenicában rendezett ifjúsági Balkán-bajnokságot a román küldöttség, amelynek tagja volt Andreea Hudușan is: a tehetséges marosvásárhelyi asztaliteniszező párosban ezüst-, csapatban bronzérmet szerzett, egyéniben pedig a legjobb nyolc közé jutott.

 

Képalá: Szőcs Bernadette újabb világversenyen bizonyított

FOTÓ: ROMÁN ASZTALITENISZ SZÖVETSÉG