Simona Halep megnyerte a Roland Garrost

Székelyhon 2018. június 09., 18:40

Simona Halep megnyerte a Párizsban zajló francia nyílt teniszbajnokság, a Roland Garros női egyes versenyének döntőjét.

Fotó: Corinne Dubreuil/FFT/Roland Garros

A szombaton zajló fináléban 3:6, 6:4, 6:1-re legyőzte az amerikai Sloan Stephenst – tudósít az Agerpres hírügynökség.

Amióta elkezdett teniszezni, erről a pillanatról álmodik – mondta Simona Halep szombaton, miután megnyerte a francia nyílt teniszbajnokság döntőjét, megszerezve ezáltal pályafutása első Grand Slam-trófeáját.

„Köszönöm mindenkinek! Csodálatos volt! Az utolsó játékban úgy éreztem, nem kapok levegőt. Minden tőlem telhetőt megtettem. Ez fantasztikus, erről a pillanatról álmodom, amióta teniszezem. Nagyon örülök, hogy ez pont a Roland Garroson következett be. Párizs különleges város számomra. Sloane nagyon jó, erős játékos, nehéz ellene játszani” – fogalmazott a világelső román lány az amerikai Sloane Stephensszel játszott finálét követően.

Simona Halepnek ez volt a negyedik GS-fináléja, és az első, amelyet sikerült megnyernie. Kétszer, 2014-ben és 2017-ben éppen Párizsban, egyszer idén, az ausztrál nyílt bajnokságon szenvedett vereséget a döntőben – írja az Agerpres.

Szombati tornagyőzelméért 2,2 millió eurós pénzdíjban és 2000 ranglistapontban részesül. 45 évvel ezelőtt férfi egyesben is román bajnokot avattak Párizsban Ilie Năstase személyében, 40 évvel ezelőtt pedig a szintén román Virginia Ruzici nyerte meg a Roland Garros női egyes döntőjét.