A CEC Bankon keresztül is befizethetik magánszemélyek a pénzüggyel szembeni tartozásukat

Székelyhon 2018. június 08., 18:09

Hétfőtől a CEC Bankon keresztül is be lehet fizetni az adókat és illetékeket, amelyekkel magánszemélyek tartoznak az adóhivatalnak (ANAF) – írja az Agerpres hírügynökség Viorica Dăncilă kormányfő pénteki nyilatkozatára hivatkozva.

Megoszlanak a sorok. Már csak pénz kellene... Képünk illusztráció Fotó: Gecse Noémi

A kormányülés elején a miniszterelnök elmondta, ez év végéig a CEC Bank nem számít fel kezelési költséget a magánszemélyek által az ANAF-nak befizetett összegek után, függetlenül attól, hogy az illetőnek van-e számlája a CEC Banknál, vagy nincs.

Ugyanakkor az útlevélilletékeket is be lehet fizetni a CEC Banknál – tette hozzá Viorica Dăncilă.

Azoknak a magánszemélyeknek, akik a CEC Bankon keresztül fizetik ki az adóhivatal (ANAF) iránti tartozásukat, nem kell kezelési költséget fizetniük, de előzetesen be kell iratkozniuk a Privát Virtuális Térbe (SPV) – szögezte le pénteken Nelu Barbu kormányszóvivő.

Barbu kifejtette, megállapodás jött létre ebben a kérdésben a pénzügyminisztérium és a CEC Bank között, viszont azoknak, akik a CEC Bankon keresztül fizetik be adóikat, előbb regisztrálniuk kell a Privát Virtuális Térbe (SPV), hogy a bank alkalmazottja le tudja ellenőrizni, mekkora összeget kell befizetnie az ügyfélnek.

A kormányszóvivő szerint erre az együttműködésre azért van szükség, hogy a magánszemélyeknek több olyan helyszín álljon rendelkezésükre, ahol le tudják róni az adóhivatallal szembeni kötelezettségeiket.

{A}